Petra Ward lockar Lovisa och Malin från Polaris till Wapi

Petra Ward blir ny vd för Wapi när Jenny Thor slutar. Bild: Sara Galbiati

Petra Ward har lockat över två tidigare kollegor från Polaris till Word Audio Publishing International (Wapi): Lovisa Sandberg blir Marknads- och PR-chef samt Malin Tenghamn, Financial controller. Ny marknadschef på Polaris blir istället Catarina Berg.

– Förutom en lång och gedigen erfarenhet i branschen har Lovisa ett unikt driv och engagemang som smi8ar av sig. Jag har haft nöjet att arbeta med Lovisa och vet hur uppskattad hon är av författare och kollegor som en enastående ”doer”. Hon blir ett perfekt tillskott till vårt fantastiska team, säger Petra Ward, VD på Wapi i ett pressmeddelande.

Lovisa Sandberg blir Marknads- och PR-chef. Hon har arbetat med marknadsföring i många år och kommer närmast från tjänsten som Marknadschef på Polaris. Lovisa tillträder den 3:e september och kommer att arbeta från WAPI:s nya kontor på Skeppsholmen i Stockholm.

– Chansen att få bli en spelare i det drivna och positiva laget på WAPI var något jag inte kunde motstå. Att få vara med och stärka ett redan kommersiellt framgångsrikt varumärke och göra det mer synligt på den svenska bokmarknaden är en yrkesmässig dröm – jag längtar efter att få sätta igån, säger Lovisa Sandberg.

I takt med förlagets utveckling har en ny tjänst som Financial controller för WAPI inrättats. Malin Tenghamn börjar den 14 augusti och även hon kommer från Polaris (där Petra Ward jobbade fram till dess att hon klev på VD-rollen hos Wapi).

– Jag har arbetat med både Lovisa och Malin Bdigare så det är naturligtvis ingen tillfällighet att vi anställer dem. Jag vet vilken kapacitet de har och att de är precis vad WAPI behöver för att bygga en ännu starkare grund. När man har en verksamhet som spänner över flera länder ställer det höga krav på medarbetarnas förståelse för den övergripande affären och att man kan jobba självständigt med att uppnå högt ställda mål. Det vet jag att de kan.

Wapi ägs sedan 2020 av danska förlagskoncernen Gyldendal. Huvudfokus är utgivning av ljudböcker men sedan 2022 publicerar förlaget också tryckta böcker för försäljning i bokhandeln. Förlaget har si& huvudkontor i Malmö och även verksamhet i Danmark, Finland och Polen.

Bokförlaget Polaris meddelar samtidigt att man hittat en ersättare till Lovisa Sandberg då Catarina Berg blir ny marknadschef. Catarina kommer närmast från rollen som förlagschef för Bokförlaget Hedvig och Fenix inom Bonnierförlagen. Hon har 20 års erfarenhet inom förlagsbranschen från en rad olika roller inom marknad, sälj och kommunikation samt redaktion, bland annat som marknadsansvarig och redaktionschef på Bonnier Carlsen.

Catarina tillträder sin tjänst i augusti, skriver Polaris i ett pressmeddelande.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.