Petra Ward blir ny vd på WAPI

Petra Ward blir ny vd för Wapi när Jenny Thor slutar. Bild: Sara Galbiati

För en tid sedan kom nyheten att Wapi rekryterat Petra Ward som sälj- och marknadschef. Nu har saker och ting ändrats och Petra tar över som vd efter Jenny Thor, som väljer att sluta sin tjänst efter två år.

Wapis rekrytering av Petra Ward blev en tvåstegsraket. I mars kom nyheten att Petra Ward lämnar tjänsten som kommersiell chef på Polaris för att tillträda en tjänst som sälj- och marknadschef på Wapi. Nu står det klart att Petra Ward tar över som vd efter Jenny Thor, som varit med och rekryterat sin efterträdare. Någon tjänst som sälj- och marknadschef var det aldrig tal om.

Petra Ward har lång erfarenhet från förlagsbranschen. Det Wapi letade efter i en ny vd var någon med gedigen erfarenhet som kan fortsätta bygga lag och fokusera på att utveckla affären, inte bara vad gäller ljud. I vd-rollen kommer mycket fokus vara på sälj- och marknadsområdet.

– Det jag ska göra är att öka synligheten på allmänmarknaden, jobba med affären.

Någon direkt praktisk erfarenhet av att arbeta med ljudböcker har hon inte.

– Jag har jobbat i bokbranschen i trettio år, men jag har ingen hands on-erfarenhet av ljudböcker. Det har jag haft duktiga kollegor som gjort. Däremot har jag planerat utgivningslistor med ljud.

Petras första tid kommer att ägnas åt att dels lära känna teamet, både i Malmö och i Stockholm, för att ”samla flocken”, dels lära känna siffror och affärer.

–  Wapis utmaning är densamma som hela branschen har idag: att hitta den rätta affären. Att kombinera det digitala med print när det passar och att hitta de bästa författarna.

Jenny Thor lämnar vd-posten efter två år och kommer att börja med att vara ledig, ”det har jag aldrig varit”, säger hon.

– Det är en längre övervägning som jag har gjort, där jag funderat på vad mitt nästa steg i karriären ska vara och vad som är bäst för Wapi. Jag har bidragit med det jag kan och nu är det en annan kompetens som behövs. Det är fint att kunna rekrytera sin efterträdare.

VD-bytet sker formellt 1 maj.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Christina Kihlström

Christina Kihlström

Christina Kihlström frilansar som journalist och skribent.

christina.kihlstrom@gmail.com

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL