Denise Rudberg byter Bookmark mot Norstedts med ny serie

Författaren Denise Rudberg. Foto: Pressbild/Norstedts.

I höst inleder Denise Rudberg en ny serie med polisromanen Dancing Queen. Hon gör det på sitt ny-gamla förlag Norstedts och lämnar därmed Bookmark förlag efter tre år.

– Att få chansen att återigen arbeta med Norstedts, och därmed stjärnförläggaren Håkan Bravinger och hans dreamteam är otroligt roligt. Än en gång är min ambition att ge kvinnor sin rättmätiga plats i historien, denna gång i form av en thriller där jag tar avstamp i verkliga händelser. Politisk mörkläggning och pulserande disco i en svettig mix, säger Denise Rudberg i ett pressmeddelande.

Denise Rudbergs nya romanserie beskrivs som ”är ”en svensk sjuttiotals-noir som mixar polisthriller, scandi crime och verkliga händelser” där två kvinnliga poliser ur olika generationer, Agneta Thorén och Karin Johansson, råkar på hemligstämplad information som leder rätt upp i toppskiktet av samhället och försätter dem i omedelbar livsfara. 

I böckerna möter vi ett land som ännu inte förlorat sin oskuld och där makten med alla medel håller borta oliktänkande, ifrågasättande och störande element. För i Sverige 1976 tittar man på Gäst hos Hagge på kvällarna och dansar disco på helgerna – men bordellhärvan, IB-affären och andra konspirationer och sammansvärjningar sopas effektivt under mattan.

– Vi på förlaget är oerhört glada över att Denise är tillbaka på Riddarholmen, litterär chef på Norstedts. Hon har under lång tid fyrat av två starka böcker om året som hyllats av läsare och som stämplat in högt upp på topplistorna. Gång efter gång. Särskilt uppspelt är jag över att vi inleder ett långsiktigt arbete – och att vi inleder med ett riktigt fyrverkeri: en ny serie som verkligen kommer att göra avtryck, , säger Håkan Bravinger i samma pressmeddelande.

Denise Rudberg debuterade 2000 med Väninnan på Fischer & Co och har därefter gett ut böcker på Albert Bonniers, Bonnier Carlsen, Norstedts. Vi gjorde en intervju med Denise Rudberg 2018 om hennes debut bland annat.

Hon gav ut sin första bok på Bookmark förlag 2020, Tio grisar nere. Nu är det alltså dags att byta förlag igen. Norstedts gav senast ut hennes Bara tre kan leka så (tredje delen i Marianne Jidhoff-serien 2013) innan hon gick till Forum.

Förutom den nya romanen Dancing queen fortsätter Denise Rudbergs pågående serier Kontrahenterna och Elegant Crime-serien om Marianne Jidhoff. Även dessa romanserier kommer fortsättningsvis att ges ut av Norstedts.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.