fbpx

Camilla Läckberg fick Diamantbok vid Forums Guldboksgala

Guldbok till Fatima Bremmer (till vänster) för Ett jävla solsken och Diamantbok till Camilla Läckberg för Häxan. I mitten alla glada författare som fick ta emot Platina- och Guldböcker. Foto: Forum.

Bokförlaget Forum har belönat författare som sålt guld, platina och diamant av sina böcker. Bland andra Camilla Läckberg som sålt över 300 000 exemplar av Häxan samt Niklas Natt och Dag – över 200 000 exemplar av 1793.

Vid årets Guldboksgala prisades rekordmånga författare på Bokförlaget Forum för exceptionella försäljningsframgångar. Guldböcker, en Platinabok och en Diamantbok delades ut till bästsäljande böcker, skriver förlaget i ett pressmeddelande.

– Guldboksgalan är ett event för att fira tillsammans med författare och hela teamen som bidragit till framgången, säger Jennie Sjögren, redaktionschef på Bokförlaget Forum.

ANNONS

Sedan 2015 delar Bokförlaget Forum ut Guldboken som en utmärkelse till de författare vars böcker har haft exceptionella försäljningsframgångar. Försäljningen mäts inom två år från utgivningsdatum och utmärkelsen finns i tre valörer: guld för över 100 000, platina för över 200 000 och diamant för över 300 000 sålda exemplar i Sverige.

Antal sålda exemplar räknas i samtliga format (alltså även pocket, eböcker och ljudböcker inklusive lyssning/läsning via Bookbeat, Storytel, Nextory och andra streamingtjänster) även när dessa sekundära format är utgivna på andra Bonnierförlag som Månpocket och Bonnier Audio. Men utmärkelsen delas bara ut till böcker där Forum är originalutgivande förlag.

Böcker som sålt guld, platina och diamant bland Bokförlaget Forums författare belönades med dessa vackra priser vid förlagets Guldboksgala 2019. Foto: Forum.

– I år har vi glädjen att för andra gången dela ut den unika Diamantboken till Camilla Läckberg, för framgångarna med Häxan. Extra roligt är det också att få belöna Niklas Natt och Dag med en Platinabok för framgångarna med 1793, den näst mest sålda debutromanen i Bokförlaget Forums historia och en av de mest sålda debuterna i Sverige i modern tid, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

– Bland övriga pristagare 2019 återkommer våra deckarförfattare Anders de la Motte som fick ta emot sin andra Guldbok, Denise Rudberg som fick ta emot sin tredje Guldbok och Mons Kallentoft som fick ta emot sin fjärde Guldbok. Vi ser också en ny författare som för första gången nått upp till den magiska Guldboksnivån, Simona Ahrnstedt med hennes Allt eller inget, säger Jennie Sjögren, redaktionschef på Bokförlaget Forum.

– Det är en extra stor bragd att som fackboksförfattare nå den här nivån och därför är vi också extra stolta över att få dela ut en Guldbok till Fatima Bremmer för Ett jävla solsken, som tilldelades Augustpriset 2017 och legat på topplistorna sedan dess, säger Adam Dahlin, förlagschef på Bokförlaget Forum.

Gör som 5000+ andra Boktuggläsare ...

... prenumerera på vårt nyhetsbrev (kostnadsfritt). I din mejlbox varje vecka så du inte missar några viktiga nyheter i bokbranschen.

Din epostadress används enbart av Boktugg och delas aldrig med tredje part.

På Bokförlaget Forums Guldboksgala 2019 delades följande priser ut:

Diamantbok
Häxan, Camilla Läckberg

Platinabok
1793, Niklas Natt och Dag

Guldbok
Allt eller inget, Simona Ahrnstedt
Bödelskyssen, Mons Kallentoft
De sju som såg, Denise Rudberg
Ett jävla solsken, Fatima Bremmer
Höstdåd, Anders de la Motte
Vi mot er, Fredrik Backman

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.