Förlust för danska Storytelägda förlaget People’s Press 2022 – nedgång för print

📉 Röda siffror. Danska förlaget People’s (Press som köptes av Storytel för 97 Mkr 2017) hade ett tufft 2022 och redovisar en förlust på 5,4 miljoner DKK (motsvarande 8,1 Mkr), skriver Bogmarkedet. Året före var vinsten 7,1 Mkr (SEK). Omsättningen sjönk, främst på grund av minskad pappersbokförsäljning. Dessutom gjordes nedskrivningar. Framöver utlovas mer fokus på digitalt och utgivningen på papper när det enskilda verket passar för detta.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL