Om TikTok förbjuds i USA – vad händer med #Booktok?

📱 BookTokHotet. Företag och framför allt myndigheter förbjuder sina anställda att använda TikTok. Men ett större hot är att amerikanska myndigheter vill förbjuda den kinesiska appen helt. The New Publishing Standard skriver ”Vid en tidpunkt då #BookTok, som inte kan separeras från TikTok, står för så många bokförsäljningar och stärker den övergripande förlagsekonomin, har förlag all anledning att vara oroliga och inga ursäkter för att inte förbereda sig för det värsta.” På svensk horisont är det kanske främst fysisk bokhandel som dragit nytta av booktok-effekten och därmed har mest att förlora.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

En balansgång i ondska

Anne Agardhs ”Med slavar i lasten” är en historisk roman baserat på ett verkligt livsöde; en svensk man som var slavhandlare på 1700-talet.

För tjugo år sedan ville Anne Agardh veta mer om sin släkt.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.