Kindle ger pappersböcker konkurrens på Booktok

Läsplattan Kindle trendar på Tiktok - och läsarna köper gärna tillbehör. Hello Clio lanserar en specialväska för Kindle.

👧 EBOKTREND. Det har länge talats om hur unga tjejer vallfärdar till bokhandeln i jakt på fysiska böcker de sett på Tiktok under hashtagen #booktok. Wall Street Journal rapporterar om att pappersböckerna fått konkurrens av Amazons läsplatta Kindle.
Självutnämnda ”Kindle girlies” publicerar sina läslistor – och visar upp sina e-läsare dekorerade med klistermärken, PopSockets (för att de ska bli lättare att hålla i) och fjärrkontroller för att växla sida. Driftiga booktokers har börjat sälja specialväskor för Kindle. Facebookgruppen Kindle Girlies har över 153 000 medlemmar.
Kindle-försäljningen har växt med tvåsiffriga procenttal per år de senaste två åren, enligt Amazon. Folk under 45 är det snabbast växande kundsegmentet för Kindle och runt 60 % av försäljningen sker till personer som aldrig ägt en läsplatta tidigare. Även konkurrenten Nook (Barnes & Noble) har sett ökad försäljning de senaste 2-3 åren.
Här hemma väljer Storytel att lägga ner sin Storytel Reader.


Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.