Ryska böcker återlämnas trasiga till Göteborgs bibliotek

Flera ryska titlar på Göteborgs Stadsbibliotek har lämnats tillbaka i sämre skick än vad de lånades i. Arkivbild: Adam Ihse / TT.

Rysk litteratur lämnas allt oftare in trasig och smutsig till stadsbiblioteket i Göteborg, rapporterar Dagens Nyheter.

Kommunens enhetschef Malin Sandell uppger för tidningen att man misstänker att detta sker avsiktligt. Hon vill dock inte spekulera i anledningen.

Nu pausas nyinköpen av ryska böcker på stadsbiblioteket, samt ett annat bibliotek i staden som drabbats av sabotagen. Det innebär ett glesare utbud på de ryska titlarna i Göteborg.

Enligt Malin Sandell är det ovanligt att låntagare inte tar hand om de böcker de lånar.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL