Lydia Capolicchio skriver bok om väninnans död

Lydia Capolicchio debuterar som författare med en bok om en väninnas tragiska öde. Pressbild: Ordberoende Förlag.

”Gift eller löftet till min väninna” är namnet på journalisten Lydia Capolicchios debutroman där hon skildrar väninnas makabra död – långsamt förgiftad av sin make.

Väninnan fruktade för sitt liv, ändå hade hon svårt att övertyga omgivningen eftersom hon inte hade några bevis.

”Som journalist har jag bevakat krig, svält, övergrepp och naturkatastrofer. Ändå blev jag mållös när min väninna hörde av sig och berättade sin historia”, säger Capolicchio i ett pressmeddelande från Ordberoende Förlag.

Romanen Gift eller Löftet till min väninna, som kommer ut i mars 2023, handlar om kvinnlig vänskap, kärlek, och livsfarliga relationer. Hur hamnar en kvinna i en farlig relation? När ser man de första tecknen? Är en kvinna sitt bästa jag, just i en relation?

”Gift är det enda ordet i det svenska språket som indikerar livslång kärlek men också ond bråd död. Samtidigt. Jag har arbetat med ord hela mitt liv, formulerat texter som journalist, som programledare och som historieberättare i många sammanhang. Aldrig har jag noterat kraften i den dubbla betydelsen”, skriver Lydia Capolicchio.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid.