Dagens 5 november 2022

🦖 BigFive. Domarens besked om att PRH inte får köpa S&S kan även tolkas som att inget av de fem största förlagen i USA får köpa något av de andra. Big Five får inte bli Big Four. Det är i alla fall Mike Shatzkins analys och han menar att detta begränsar förlagsjättarnas möjligheter att växa snabbt genom förvärv samtidigt som distributören Ingram kan fortsätta växa. Den svenska marknaden ser annorlunda ut men liknande frågeställning skulle kunna dyka upp här.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Johanna Melén med ny bok om länderna i Putins skugga

Imperiehunger är en bok om de självständiga länder som genom historien dominerats av Ryssland och som fortfarande drygt tre decennier sedan Sovjetunionens fall kämpar för att ses som något annat än före detta sovjetrepubliker.