Johan Rundbergs prisbelönta bok Nattkorpen blir film

Natur & Kulturs prisbelönta bokserie Månvind & Hoff av författaren Johan Rundberg ska filmatiseras. I serien ingår böckerna Nattkorpen, Tjuvdrottningen, Dödsängeln och Blodspakten. Böckerna handlar om den skarpsynta föräldralösa tjejen Mika som tillsammans med polisen Valdemar Hoff jagar mördare och löser brott i 1800-talets Stockholm. Först ut att filmatiseras är Nattkorpen, som kommer att produceras och distribueras av SF Studios.

–  Mitt sätt att skriva är ganska filmiskt, och filmer har alltid inspirerat mig, så det här är förstås en dröm. SF Studios har en vision av Mikas värld som jag verkligen längtar efter att få se, säger Johan Rundberg, författare.

– Det gör mig extra, alldeles in i hjärtat, glad, när en så här välskriven serie kammar hem alla de finaste priserna och nu blir film. Ibland faller alla bitar på plats, så tycker jag det är med Månvind och Hoff-serien. Rundberg är en så skicklig och ödmjuk författare och jag unnar honom och serien all framgång, säger förläggare Johanna Ringertz från Natur & Kultur.

Nattkorpen vann Augustpriset 2021 i kategorin Årets bästa barn- och ungdomsbok och fick Barnens Romanpris i Karlstad i kategorin Årets spänningsbok. Dessutom vann Nattkorpen och Tjuvdrottningen Crimetime Award för Årets barndeckare 2021.

Nattkorpen kretsar kring Mika, som har bott på Barnhuset på Drottninggatan i hela sitt liv. Vintern håller Stockholm i ett järngrepp, tullarna är igensnöade och det går varken att ta sig in eller ut ur staden. För att kunna överleva i 1800-talets Stockholm har hon utvecklat ett skarpt sinne för detaljer och hotfulla situationer. En natt lämnas en nyfödd flicka till barnhuset av en skräckslagen ung man. Det blir början på en kedja av händelser som ska försätta Mika i större fara än hon någonsin kunnat föreställa sig.

Filmproduktionen av Nattkorpen beräknas påbörjas under 2024 med en tänkt biopremiär under 2025. Filmen kommer att produceras av SF Studios, som också kommer att distribuera filmen i Norden. Producenterna för filmen,Stefan H. Lindén och Alexandra Thönnersten, är även aktuella med SF Studios produktionerna Forever och Ett sista Race.

– Nattkorpen och hela serien om Månvind & Hoff är precis i den sfär av magisk realism som vi båda drömt om att få producera. På många sätt känns både världen och karaktärerna inspirerande och spännande. Vi vill skapa en storslagen filmserie som kan trollbinda biopubliken, säger Stefan H. Lindén och Alexandra Thönnersten, producenter på SF Studios.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Pressrelease

Pressrelease

Vi publicerar utvalda pressreleaser för att kunna länka till dem i våra nyhetsbrev och notiser. Förlag och andra i bokbranschen är välkomna att skicka sina pressreleaser till tips@boktugg.se Kanske publicerar vi releasen, kanske gör vi en egen nyhet på den. Vi läser i alla fall alla inkomna nyhetstips även om vi inte kan svara på alla mejl.

tips@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL