Carina Eriksson debuterar med den första delen i en historisk barnboksserie

Carina Eriksson. Fotograf: Kattis Nordström

Under en visning av Biskopsgården i Strängnäs 2018 så låg det plötsligt där. Häftet som skulle komma att sysselsätta mig de följande 4 åren. Häftet handlade om Barn i Biskopsgården. Det var Maja Stade, född Ullman, som berättade om sin uppväxt i Strängnäs på 1890 talet. Där och då slog idén ner som en blixt från klar himmel, det var det här jag skulle göra en barnbok om. Drömmen hade funnits där väldigt länge. Jag läste om det spännande livet och kunde för mitt inre se de vackra miljöerna som jag längtade efter att få illustrera. Maja var biskopsdotter till Uddo Ullman som satt på Strängnäs biskopsstol i nära 40 år.

Jag är utbildad illustratör och har jobbat som guide i Strängnäs i snart 30 år. Perfekta förutsättningar för att kunna skapa en vacker och intressant historisk barnboksserie med inspiration från Majas häfte. Jag hittade senare ytterligare intervjuer och bandinspelningar med Maja i bibliotekets källare.

Barnboksserien om Maja i Biskopsgården handlar om verkliga personer och händelser ut Strängnäs historia. Jag varvar mellan Majas egna berättelser och spännande saker ur Strängnäs historia på 1890 talet. Del ett finns ute nu. Den heter Silvertjuven på Göta kanal, och handlar om flytten till Strängnäs.

Bilderbok, rikt illustrerad och med en lagom spännande historia.

Silvertjuven på Göta Kanal

Silvertjuven på Göta Kanal

Maja och hennes åtta syskon gick ombord på ångbåten Alba som skulle ta dem från Göteborg till deras nya hemstad Strängnäs, där pappa Uddo fått jobb som biskop. Hur skulle deras nya liv egentligen bli, i den stora biskopsgården där storasyster Magdalena sa att det spökade? Maja glömde snart all oro för flytten när det började hända konstiga saker på båten. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL