Liam Sebestyén debuterar med genderqueer episk fantasy

Liam Sebestyén

Den första skärvan av det som skulle bli min roman dök upp i en dröm. Jag kände redan då att denna berättelse vill jag ha nedskriven. Sedan förflöt tio år med endast några enstaka sidor skrivna. Först när jag övergav staden och flyttade till lugnare omgivningar började jag skriva på allvar. I mötet med de jämtländska gammelskogarna fick jag den ro och perspektiven som krävdes. Bit efter bit grävde jag fram en vindlande, episk berättelse.

Mitt skrivande har sin upprinnelse i två källor som båda härrör ur mina transerfarenheter. Jag hade dels som överlevnadstaktik att i mitt huvud vistas i andra världar, för att komma bort från felkroppskänslan, dels handlade så mycket om ord och ordlöshet; att hitta ett språk för att beskriva mina erfarenheter.

Jag valde att skriva in könsdiversiteten som något självklart. Berättelsens perspektiv utgår från ett annat förhållningssätt till det komplexa och vilda, till stora delar glömt i dagens samhälle.

Drakväckaren

Drakväckaren

Staden och dess invånare hotas. Den gamla kunskapen har försvunnit och de kan inte längre stå emot mörkervarelser från norr som allt oftare passerar gränsen. En grupp ger sig iväg för att söka hjälp. Men det är för sent. När de återvänder är staden förstörd och invånarna borta. Nu måste de ta upp kampen mot mörkrets framryckning. Läs mer »

info@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,