Feelgoodfestivalen 2022 i Mariefred blir fysiskt event efter två digitala år

I augusti 2022 är det åter dags för Feelgoodfestivalen - denna gång är planen ett fysiskt event.

Efter att de senaste två åren endast varit digital, så blir Feelgoodfestivalen åter ett fysiskt event 2022 – den 27 augusti i Mariefred

– Äntligen får vi återvända till Mariefred, där festivalen startade 2018! Efter två pandemi-år med digitala festivaler känns det superkul att få anordna ett fysiskt event igen. Det är ju mötet mellan författarna och läsarna som är motorn i det här projektet, och det som gör att festivalen uppskattas så. Att vi också får välkomna internationella stjärnor detta år är fantastiskt: brittiska Veronica Henry och norska Katrine Wessel, säger festivalgeneral Christoffer Holst.

Litteraturfestivalen startades 2018 av förlaget Printz Publishing (som numera ägs av Norstedts förlagsgrupp som i sin tur ingår i Storytel), och i år blir det en fullmatad dag, där feelgoodälskande läsare får möjlighet att ta del av det största programmet någonsin, med både svenska och internationella författare på plats. Festivalen kommer i år att äga rum lördagen den 27 augusti i Mariefred och biljettförsäljningen är i gång.

Feelgood är en bred och ständigt växande bokgenre, utgivning såväl som försäljningssiffror ökar, inte minst i ljudformatet. Majoriteten av genrens författare är kvinnor, vilket också speglas i listan över medverkande. Trettio svenska och två internationella författare kommer att finnas på plats, flera av dem är genrens största namn, enligt arrangörerna.

Bland författarna finns etablerade namn som Catharina Ingelman-Sundberg, Åsa Hellberg, Marie-Louise Marc, Caroline Säfstrand och Birgitta Bergin. Även några debutanter medverkar samt en av genrens största internationella namn: Veronica Henry.

I år återvänder alltså festivalen till Mariefred, där den hölls under de två första åren. Arrangemanget kommer att äga rum i Biohuset och på anrika Gripsholms värdshus mellan klockan 10.00 och 18.00 lördagen den 27 augusti.

Under den fullspäckade dagen kommer besökarna ha möjlighet att ta del av författarseminarier och medverka i skrivarskola hos författarna bakom nyutkomna SKRIV feelgood!, Jenny Fagerlund och Caroline Säfstrand. Förutom dessa schemalagda aktiviteter kommer det även finnas tid till mingel och spontana möten mellan läsare och författare. Kvällen avslutas med utnämnandet av vinnaren i tävlingen ”Årets feelgood”. Fyra böcker, utgivna mellan september 2021 och augusti 2022 har nominerats av läsare och en utomstående jury avgör vem vinnaren blir.

För förteckning över alla deltagande förlag och författare samt mer detaljerad information gällande biljetter och schema går att hitta på festivalens hemsida.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,