Pamuk, Atwood och tusen andra författare i Ukraina-brev: ”Vi känner er smärta”

Orhan Pamuk
Författaren och Nobelpristagaren Orhan Pamuk kräver ett slut på invasionen. Arkivbild: Henrik Montgomery/TT.

Fler än 1 000 författare från hela världen, inklusive Salman Rushdie, Margaret Atwood och Nobelpristagaren Orhan Pamuk, uttrycker sin solidaritet med det ukrainska folket under ”dess mörkaste timmar”.

I ett brev organiserat av Pen International, och översatt till både ukrainska och ryska, kräver författarna att den ryske presidenten Vladimir Putin avslutar invasionen i Ukraina.

”Vi står enade i ett fördömande av ett vettlöst krig”, skriver författarna som samtidigt uttrycker sitt stöd för författare, journalister, artister och det ukrainska folket. ”Vi står vid er sida och känner er smärta”.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.