Jonas Tellander lämnar VD-posten i Storytel imorgon

Jonas Tellander, Storytel.
Jonas Tellander, VD och medgrundare Storytel. Foto: Åsa Liffner.

Storytels grundare, Jonas Tellander, lämnar uppdraget som VD imorgon den 18 februari 2022. Han kvarstår i Storytels styrelse. Ingrid Bojner blir interim VD medan rekryteringen av en ny VD inleds.

– För 13 år sedan stod jag framför investerarna i SVT:s Draknästet för att övertyga dem om att Storytel och ljudböcker i mobilen skulle bli stort en dag. Idag har alla mina vildaste drömmar om Storytel infriats. Ljudboken har även hjälpt bokbranschen att växa vilket gör mig extra stolt. Det är dags för nytt ledarskap på Storytel, 17 år av fullt fokus på Storytel har tagit ut sin rätt, säger Jonas Tellander, VD och grundare av Storytel, i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

– Teamet är nu starkare än någonsin och kommer under Ingrids ledning ta stora steg i år. Personligen ser jag efter litet ledighet fram emot att fortsätta skapa värde i Storytel som ägare och styrelsemedlem. Över tid strävar jag även efter att kunna vara en stark och genuin röst i samhället i frågor som rör läsning och entreprenörskap.

Vice VD (Deputy CEO) Ingrid Bojner tillträder rollen som interim VD för Storytel när bolagets styrelse nu inleder processen för att rekrytera en ny verkställande direktör.

– Jonas Tellander har meddelat styrelsen att han önskar lämna VD-positionen och fokusera på rollen som styrelseledamot och aktiv ägare i bolaget. Å styrelsens vägnar vill jag tacka Jonas för hans oöverträffade engagemang, visionära ledarskap och obevekliga uthållighet. Han har inte bara grundat företaget – han har återuppfunnit en hel bransch och vi är mycket glada att han kommer att vara en del av vår resa även framöver, säger Hans-Holger Albrecht, nytillträdd styrelseordförande.

– Vi kommer omedelbart att inleda sökandet efter rätt person för att ta bolaget till nästa nivå av tillväxt och expansion. I samband med det är vi glada att meddela att Ingrid Bojner tar rollen som interim VD. Hon har varit avgörande för företagets utveckling under de senaste åren och är en bevisat skicklig ledare med stark meritlista, säger Albrecht.

Jonas Tellander har varit Storytels VD sedan 2005, då han grundade bolaget tillsammans med Jon Hauksson.

Imorgon lämnar Storytel sin rapport för fjärde kvartalet 2021 samt helåret 2021.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare? Stötta oss genom att:
✔️ Swisha ett bidrag
✔️ Prenumerera på Analysbrevet
✔️ Bli sponsor
Om du gillar den här artikeln kan du ju tipsa en vän. Och du läser väl redan vårt nyhetsbrev?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.