Årets läsupplevelse 2021 - plats 11: Jag kan ha fel av Björn Natthiko Lindeblad. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Årets läsupplevelse 2021 – plats 11: ”Jag kan ha fel” av Björn Natthiko Lindeblad

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Boken Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk av Björn Natthiko Lindeblad kom på plats 11 i Boktuggs omröstning om årets läsupplevelse.

Jag kan ha fel och andra visdomar från mitt liv som buddhistmunk är skriven av Björn Natthiko Lindeblad tillsammans med Caroline Bankler och Navid Modiri. Det är en självbiografisk berättelse om hur Björn lämnar en löftesrik karriär som ekonom för att bli buddhistisk skogsmunk, och hur han efter sjutton år i klosterlivet återvänder till Sverige.


ANNONS


Björn Natthiko Lindeblad är talare, meditationslärare och före detta buddhistisk munk. Namnet Natthiko fick han då han blev munk. Det betyder ”den som växer i visdom”. Han har själv läst in sin bok som ljudbok, och våren 2021 vann den ljudbokspriset Storytel Awards i kategorin fakta med motiveringen: ”Björn Natthiko Lindeblads Jag kan ha fel är visserligen inte en fackbok i traditionell bemärkelse, men det är en självbiografisk berättelse som berör och väcker tankar om livets stora frågor. Författarens sårbara, modiga och humoristiska inläsning ger lyssnaren en stark och unik upplevelse.”

Boken blev den mest sålda fackboken i Sverige år 2020 trots att den släpptes i oktober samma år. Och bevisligen har den blivit läst av många även under 2021.

ANNONS

I en intervju med DN i oktober 2020 berättade författaren om sin syn på hur vi människor kan hitta lugn i en stressad tillvaro, nämligen att sluta tro på allt vi tänker.

– Vi människor mår dåligt i onödan. Det största skälet till det är att vi tror på tankar vi har om vad som är fel på oss, vad som är fel på världen, hur andra borde vara och hur jag borde vara, sa han till DN.

Årets läsupplevelse

Boktugg gav läsarna chansen att rösta fram 2021 års största läsupplevelse. Det enda kriteriet var att boken skulle vara utgiven på svenska. Boken kunde tillhöra vilken genre som helst och behövde inte vara släppt i år. De 24 böcker som placerade sig i toppen presenteras under december 2021, från 1 december fram till jul.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL