Årets läsupplevelse 2021 – plats 18: ”Polcirkeln” av Liza Marklund

Årets läsupplevelse 2021 - plats 18: Polcirkeln av Liza Marklund. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Deckaren Polcirkeln av Liza Marklund kom på plats 18 i Boktuggs omröstning om årets läsupplevelse. Möt förläggaren Ann-Marie Skarp från Piratförlaget.

Liza Marklunds nya kriminalroman beskrivs som en storartad återkomst i den genre hon skakade om och förnyade så radikalt i slutet av 1990-talet. Nu bryter hon återigen ny mark med en mångfacetterad historia som spänner över fyra decennier. Fem tonårsflickor i den lilla staden Stenträsk i Norrbotten träffas en gång i månaden för att diskutera litteratur. En av dem försvinner spårlöst sommaren 1980. Fyrtio år senare hittas hon, mördad. 

Polcirkeln är nominerad till årets bästa kriminalroman av Svenska Deckarakademin.

Polcirkeln

Polcirkeln

  • Förlag: Piratförlaget
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-08-19
  • ISBN: 9789164207111

Vi lät förläggaren Ann-Marie Skarp svara på två frågor.

Vad har boken betytt för dig?
– Det har varit, och är, en stor upplevelse att läsa och även utge denna spänningsbok med starka och levande tids- och miljöskildringar från Liza Marklunds livsrötter i norra Norrland.

Kan du tipsa om någon av dina egna stora läsupplevelser år 2021?
– Jag vill tipsa om vårt systerförlag Lilla Piratförlagets fina och tänkvärda bilderbok Vitvivan och Gullsippan av Pija Lindenbaum.

Årets läsupplevelse

Boktugg gav läsarna chansen att rösta fram 2021 års största läsupplevelse. Det enda kriteriet var att boken skulle vara utgiven på svenska. Boken kunde tillhöra vilken genre som helst och behövde inte vara släppt i år. De 24 böcker som placerade sig i toppen presenteras under december 2021, från 1 december fram till jul.

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL