Årets läsupplevelse 2021 – plats 21: ”Kokain” av Pascal Engman

Årets läsupplevelse 2021 - plats 21: Kokain av Pascal Engman. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Romanen Kokain av Pascal Engman kom på plats 21 i Boktuggs omröstning om årets läsupplevelse. Vi ställde ett par frågor till Pascal.

Kokain är den fjärde, fristående delen i Pascal Engmans serie om polisinspektör Vanessa Frank. I denna hisnande, mörka thriller skildras de mänskliga kostnaderna av droghandeln men också det okuvliga hoppet om att kunna ge en bättre värld till sina barn.

Kokain

Kokain

  • Förlag: Bookmark Förlag
  • Format: Inbunden
  • Språk: Svenska
  • Utgiven: 2021-09-20
  • ISBN: 9789189298538

Pascal, vad har boken betytt för dig?
– Oerhört mycket. Jag har aldrig varit med om att få lika många meddelanden från människor, läsare som kommer fram på stan för att berätta vad boken betytt för dem. Det har gjort mig rörd och ödmjuk. Och jag har blivit lika glad varenda gång.

Kan du tipsa om någon av dina egna stora läsupplevelser år 2021?
– Jag tycker att Giorgio Falettis Jag dödar är en otroligt skicklig och tät kriminalroman.

Årets läsupplevelse

Boktugg gav läsarna chansen att rösta fram 2021 års största läsupplevelse. Det enda kriteriet var att boken skulle vara utgiven på svenska. Boken kunde tillhöra vilken genre som helst och behövde inte vara släppt i år. De 24 böcker som placerade sig i toppen presenteras under december 2021, från 1 december fram till jul.

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL