Författaren Lucinda Riley (överst, foto: Boris Breuer) och inläsaren Gunilla Leining är de stora favoriterna på Bookbeat i år. Foto till höger: Istock

Här är de mest lyssnade ljudböckerna på Bookbeat 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Lucinda Riley blev den populäraste författaren i streamingtjänsten Bookbeat 2021 med sin succéserie De sju systrarna. Den saknade systern är årets mest lyssnade bok.

Boken Den saknade systern av Lucinda Riley, inläst av Gunilla Leining, blev årets mest lyssnade bok på Bookbeat 2021. Lucinda Riley blev även den mest lyssnade författaren och Gunilla Leining den mest lyssnade inläsaren.


ANNONS


– Lucinda Rileys serie De sju systrarna älskas av lyssnarna. Den är omåttligt populär, har fått toppbetyg av användarna och är en av de mest uppskattade serierna hos BookBeat genom tiderna. Vår data visar att nästan alla som påbörjar en av hennes böcker lyssnar hela vägen till slutet, trots att böckerna ofta är runt tjugo timmar långa. Lucinda Riley hade en otrolig förmåga att trollbinda läsare och lyssnare, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på Bookbeat, i ett pressmeddelande. 

Lucinda Rileys författarskap stod totalt för över fem miljoner lyssnade och lästa timmar på Bookbeats alla marknader under 2021. Seriens framgång visar sig i alla svenska årstopplistor, eftersom uppläsaren Gunilla Leining – liksom 2020 – blev årets mest lyssnade författare. Gunilla läste i år även in bland annat Dalskuggan, den senaste delen av Viveca Stens framgångsrika serie Åremorden, som blev den nionde mest lyssnade boken 2021.

ANNONS

– Jag är otroligt glad och överväldigad över att få ha varit en del av så mångas bokupplevelser även detta år. Och så tacksam över att få förmedla fantastiska berättelser av författare som Lucinda Riley. Jag hoppas verkligen på nya härliga litterära upplevelser tillsammans med er alla lyssnare framöver, säger Gunilla Leining.

Åtta av de tio mest lyssnade böckerna 2021 var fortsättningar på populära serier. Undantagen var Camilla Läckbergs och Henrik Fexeus Box och Eleonore Holmbergs Sista sommaren, som också tog sig in på topplistan.

Årets mest lyssnade ljudböcker 2021 – Bookbeat

 1. Den saknade systern – Lucinda Riley
 2. Box – Camilla Läckberg & Henrik Fexeus
 3. Skyddsängeln – Sofie Sarenbrant
 4. Dagen är kommen – Ninni Schulman
 5. Som man sår – Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
 6. Där den sista lampan lyser – Mari Jungstedt
 7. Sista sommaren – Eleonore Holmgren
 8. Alla ljuger – Camilla Grebe
 9. Dalskuggan – Viveca Sten
 10. Fädernas missgärningar – Åsa Larsson

Årets mest lyssnade författare 2021 – Bookbeat

 1. Lucinda Riley
 2. Sofie Sarenbrant
 3. Camilla Läckberg
 4. J.K. Rowling
 5. Anna Jansson
 6. Mari Jungstedt
 7. Lars Kepler
 8. Nora Roberts
 9. Michael Hjorth & Hans Rosenfeldt
 10. Ninni Schulman

Årets mest lyssnade uppläsare 2021 – Bookbeat

 1. Gunilla Leining
 2. Katarina Ewerlöf
 3. Anna Maria Käll
 4. Stefan Sauk
 5. Jonas Malmsjö
 6. Magnus Roosmann
 7. Marie Richardson
 8. Mirja Turestedt
 9. Maria Lyckow
 10. Angela Kovács

LÄS ÄVEN: Vi testar appar för ljudböcker

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »