Adlibris säljer Discshop till Cdon

Som ett led i strategin att fokusera på böcker tar Adlibris ytterligare ett steg genom att sälja domännamn och varulager till CDON AB. Film och spel-sajten Discshop grundades 1999 och förvärvades 2012 av Adlibris.
– Discshop har skänkt mycket glädje till våra kunder genom åren. Men i samband med vår nya strategi, där vårt fokus är på böcker, har vi beslutat att inte genomföra de investeringar som vi bedömer behövs för att fortsätta vara framgångsrika inom segment film och tv-spel, säger Jonas Karlén vd för Adlibris, i ett pressmeddelande.
Discshop omsatte förra året (2020) 60 Mkr och gjorde en vinst på 6,4 Mkr. Försäljningen har dock sjunkit stadigt de senaste åren. 2011 (året innan Adlibris köpte bolaget) var omsättningen 136 Mkr.
Överlåtandet sker omgående. Köpesumman är konfidentiell. 

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,