Adlibris säljer Discshop till Cdon

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Som ett led i strategin att fokusera på böcker tar Adlibris ytterligare ett steg genom att sälja domännamn och varulager till CDON AB. Film och spel-sajten Discshop grundades 1999 och förvärvades 2012 av Adlibris.
– Discshop har skänkt mycket glädje till våra kunder genom åren. Men i samband med vår nya strategi, där vårt fokus är på böcker, har vi beslutat att inte genomföra de investeringar som vi bedömer behövs för att fortsätta vara framgångsrika inom segment film och tv-spel, säger Jonas Karlén vd för Adlibris, i ett pressmeddelande.
Discshop omsatte förra året (2020) 60 Mkr och gjorde en vinst på 6,4 Mkr. Försäljningen har dock sjunkit stadigt de senaste åren. 2011 (året innan Adlibris köpte bolaget) var omsättningen 136 Mkr.
Överlåtandet sker omgående. Köpesumman är konfidentiell. 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL