Hört & läst 11 oktober 2021

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

🎧 RysktLjudLyft. Den ryska ljudboksmarknaden växer kraftigt och kan uppgå till 3 miljarder rubel (motsvarande 370 Mkr) för helåret 2021, enligt LitRes som själva ser sig som marknadsledare med ca 70 % marknadsandel. Tvåa är Storytel. (The New Publishing Standard)

📈 MidSizeGone. Efter Hachettes köp av Workman finns det få, om ens något, indieförlag kvar i USA som kallas mellanstort. Alltså mellan de fem största och en rad ”mindre” oberoende förlag som omsätter under 20 miljoner dollar (motsvarande 175 Mkr). Mellanstor är lite större i USA än i Sverige. (Publishers Weekly)

🌎 LiljestrandLänder. Jens Liljestrands nya roman Även om allt tar slut nämns som en av de hetaste titlarna på årets Frankfurtmässa. Vi rapporterade för några veckor sedan att den var såld till 13 länder. Nu är den siffran uppe i 18 länder. (Publishers Weekly)

🤖 RoboLibrarian. Ett bibliotek i Virginia har tagit hjälp av en robot för att få barn att läsa. Barnen kan be om boktips (som ”Pepper” hittar på Goodreads) eller läsa högt för roboten, något som ska vara populärt. (Roanoke County)

📉 BörsRas. Storytels rapport förra veckan har inte tagits emot väl på börsen. På måndagen fortsatte börsraset och aktien var ett tag nere på 171 kr, ett fall med 30 procent jämfört med 245 kr för en månad sedan.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,

Jeanette Bergenstav släpper tredje boken i Sundin-serien

Jeanette Bergenstav kombinerar skickligt psykologiskt djup med nagelbitarspänning i Havsgrav, den tredje boken i den populära serien om frilansjournalisten Jennifer Sundin.

I Bohusläns ytterkant lovar en retreatledare frihet från skuld,