Jens Liljestrand. Foto: Fredrik Hjerling

Jens Liljestrands klimatroman såld till 13 länder

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Ahlander Agency har sålt Jens Liljestrands Även om allt tar slut till 13 länder. Boken släpps på svenska i oktober på Albert Bonniers förlag.

I oktober utkommer Jens Liljestrands klimatroman Även om allt tar slut, om en krisande familj som skingras under semestern i Dalarna efter att norra Sverige plötsligt står i lågor. Men redan nu står det klart att romanen kommer att nå en större läsekrets än så, sedan Ahlander Agency sålt boken till 13 länder, i dagsläget. Bland marknaderna märks USA, England, Tyskland, Italien, Holland, Spanien och Frankrike, och flera av förlagen planerar utgivning redan 2022.

– Klimatkrisen är aktuell i alla länder men det finns en brist på berättelser som sätter ord på de känslor som människor har. Vi lever i en existentiell kris som varit frånvarande i kulturen. Inte i den politiska diskussionen, men när filmer och böcker skildrar klimatkrisen så blir det ofta apokalyptiskt. Min bok handlar om våra liv här och nu, hur krisen löper parallellt med vardagslivets alla bekymmer, utmaningar och trauman, säger Jens Liljestrand i ett pressmeddelande.

– Det är alltid upplyftande när litterära romaner från vårt lilla språkområde får ett sådant otroligt genomslag i värden. Jens Liljestrand lyckas vända strålkastarljuset på alla våra brister, och läsupplevelsen är både fylld av förfäran och stor igenkänning, säger Astri von Arbin Ahlander, agent.

Jens Liljestrands nya klimatroman

Även om allt tar slut

Även om allt tar slut

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL