bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 12 september

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

📙 ÖversättarePåOmslag. Översättaren Jennifer Croft, som fick Internationella Bookerpriset 2018 för sin översättning av Olga Tokarczuks Bieguni (engelsk titel Flights, på svenska Löparna), menar att det behövs mer transparens och att översättares namn borde synas på omslaget. (The Guardian)

🎧 Ljudboksdirektör. I en lång intervju med Jonas Tellander ges ytterligare inblick i Storytels resa. Dessutom dementerar han rykten om att Spotify ska köpa Storytel med orden: ”Det finns över huvudtaget inga sådana diskussioner.” (Dagens Nyheter)

📚 AntikvariatStänger. I en källarlokal på Västra Kyrkogatan slog tidningsmannen Anders Wendelberg för 18 år sedan upp portarna till Ängelholms antikvariat. Men huset ska renoveras och med 38 000 böcker i hyllorna ”vore det ett jävla jobb att släpa alla böcker och hyllor först ut och sen tillbaka in igen. Så jag lägger av”, säger han på sitt karakteristiska sätt till Helsingborgs Dagblad.

💬 SerieSamarbete. Plattformen Webtoon (vars sydkoreanska ägare Naver köpte Wattpad tidigare i år) inleder ett samarbete med DC Comics som innebär att utveckla nya berättelser i DC:s universum. Först ut är Batman: Wayne Family Adventures. DC har en egen prenumerationstjänst (DC Universe Infinite) som endast är tillgänglig i USA. (Publishing Perspectives)

😷 AmazonKritik. Kritiken växer mot Amazon för ehandelsjättens oförmåga att stoppa vilseledande hälsoinformation i form av böcker. Flera böcker med konspirationsteorier kring covid-19 hamnar högt upp i sökresultaten. Bland dessa pekas alternativmedicinaren och vaccinmotståndaren Joseph Mercola ut. Hans bok The Truth About COVID-19 säljs även på Adlibris och Bokus. (NPR)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL