Entrén till Svenska Mässan i Göteborg där Bokmässan håller hus sista helgen i september. Foto: Boktugg

Klartecken för Bokmässan att ta in publik till hybrideventet 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det blir publik på Bokmässan i höst. I och med de nya coronarestriktionerna kan Bokmässan äntligen släppa sina studiobiljetter den 1 juli.

De lättnader i coronarestriktionerna som Folkhälsomyndigheten har annonserat ska införas den 1 juli innebär bland annat höjda deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, samt att mässor får ett särskilt regelverk. För Bokmässan var det goda nyheter som innebär att de kan släppa in publik till det särskilda studioprogram som planeras inför hösten. 

Biljetter till Bokmässan släpps den 1 juli kl 10, och en studiobiljett för 995 kronor innebär entré till en av Bokmässans dagar där man får möjlighet att delta som sittande publik på de seminarier och scensamtal som kommer hållas i studior på mässgolvet och i seminariesalar. Dessutom ingår en entrébiljett till nästa års mässa i köpet.

Antalet biljetter som släpps är begränsat. Det finns ingenting i de nya reglerna som sätter en gräns vid ett visst antal personer på mässor, så länge besökare kan delta på ett smittsäkert sätt så att inte trängsel uppstår. Än så länge vet Bokmässan inte hur många personer de kan ta in.

– Vi håller på och tittar på det nu. Vi behöver se över flöden och räkna och väljer därför att släppa biljetterna stegvis. Vi hade några som köpte biljetter till 2020, så de blir de första vi kan välkomna som studiopublik, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan, till Svensk Bokhandel.

Totalt arrangerar Bokmässan ca 200 seminarier under de fyra dagarna, och därutöver finns det tolv externa scener på Bokmässan 2021, som också gör sitt egna program som ingår i studiobiljetten. Det blir ingen utställning (det traditionella mässgolvet planeras vara tillbaka år 2022), men det kommer att finnas möjlighet att köpa böcker i anslutning till scenframträdandena.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Drygt fyrtio nya titlar idag, bland annat ett gäng jultidningsalbum som Hälge album 31 : Varning för vargavinter av Lars Mortimer, Fotbollsstjärnor 2023 och Knasen julalbum : givakt i backen!. På tal om tidning så bröt Offside ny mark när de startade. I boken Klenoder: Våra bästa texter ur Offside av Anders Bengtsson och Johan Orrenius samlas några klassiska fotbollsreportage. Barnboken Små människor, stora drömmar. David Bowie av Maria Isabel Sánchez Vegara attraherar förmodligen föräldrarna (eller far- och morföräldrarna) lika mycket som barnen.

🎂 Födelsedagar: Idag har flera stora författare födelsedag. Frans G. Bengtsson (1894–1954) som bland annat skrev Röde Orm (gavs ut i lättläst form för några år sedan). Ester Ringnér-Lundgren (1907–1993) skrev en mängd barn- och ungdomsböcker (även under pseudonymerna Merri Vik och Kaj Ringnér), som serien om Lotta och böckerna om trollen Kvirre och Hoppsan. Anne Rice (1941–2021) är mest känd för En vampyrs bekännelse som ingår i serien Vampyrkrönikan.

👨‍🍳 Den 4 oktober är Kanelbullens dag, kanske den temadag som firas allra mest i Sverige? Har du ätit en kanelbulle idag? Boktips: Inte bara bullar : 100 klassiska bakverk och kakor från förr av Jan Hedh, Lindas lättbakade favoriter : Kakor, bullar och matbröd av Linda Andersson, Bullar, bröd & brunch av Camilla Hamid och Bröd, bullar & kakor : Bagarmästarens bästa recept av Johan Sörberg.🎖️ Nobelpris Författare finns i alla Nobelpriskategorier. 2022 års Nobelpris i fysiologi eller medicin går till den svenske evolutionsgenetikern och biologen Svante Pääbo, ”för hans upptäckter rörande utdöda homininers arvsmassa och människans evolution”. Pääbo har skrivit boken Neandertalmänniskan om sin kartläggning av neandertalmänniskans arvsmassa och jakten på urgammalt DNA.


Uppdateras under dagen …