Entrén till Svenska Mässan i Göteborg där Bokmässan håller hus sista helgen i september. Foto: Boktugg

Klartecken för Bokmässan att ta in publik till hybrideventet 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Det blir publik på Bokmässan i höst. I och med de nya coronarestriktionerna kan Bokmässan äntligen släppa sina studiobiljetter den 1 juli.

De lättnader i coronarestriktionerna som Folkhälsomyndigheten har annonserat ska införas den 1 juli innebär bland annat höjda deltagartak för allmänna sammankomster och offentliga tillställningar, samt att mässor får ett särskilt regelverk. För Bokmässan var det goda nyheter som innebär att de kan släppa in publik till det särskilda studioprogram som planeras inför hösten. 

Biljetter till Bokmässan släpps den 1 juli kl 10, och en studiobiljett för 995 kronor innebär entré till en av Bokmässans dagar där man får möjlighet att delta som sittande publik på de seminarier och scensamtal som kommer hållas i studior på mässgolvet och i seminariesalar. Dessutom ingår en entrébiljett till nästa års mässa i köpet.

Antalet biljetter som släpps är begränsat. Det finns ingenting i de nya reglerna som sätter en gräns vid ett visst antal personer på mässor, så länge besökare kan delta på ett smittsäkert sätt så att inte trängsel uppstår. Än så länge vet Bokmässan inte hur många personer de kan ta in.

– Vi håller på och tittar på det nu. Vi behöver se över flöden och räkna och väljer därför att släppa biljetterna stegvis. Vi hade några som köpte biljetter till 2020, så de blir de första vi kan välkomna som studiopublik, säger Maria Rogstad Norberg, kommunikationschef på Bokmässan, till Svensk Bokhandel.

Totalt arrangerar Bokmässan ca 200 seminarier under de fyra dagarna, och därutöver finns det tolv externa scener på Bokmässan 2021, som också gör sitt egna program som ingår i studiobiljetten. Det blir ingen utställning (det traditionella mässgolvet planeras vara tillbaka år 2022), men det kommer att finnas möjlighet att köpa böcker i anslutning till scenframträdandena.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.