ANNONS

bokbranschen
Läst & hört i bokbranschen. Illustration: iStock.

Hört & läst 23 juni

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

🎪 FysiskMässa. Den internationella bokmässan i Georgiens huvudstad Tiblisi äger rum denna helg, 24-27 juni. Okänd i Sverige men före pandemin drog den 100 000 besökare. I år bjuder man på ett ”schema fullt av fysiska event och personliga möten”, men med restriktioner i form av föranmälan för att kunna kontrollera publikens storlek bättre. (Publishing Perspectives)

🎟️ LitterArt. Även i Nyköping blir det fysiskt evenemang i höst då LitterArt Gästabud äger rum 14–17 oktober. Programpunkterna kommer att läggas upp under sommaren och hela programmet presenteras den 20 augusti. Samma dag släpps biljetterna till betal- och gratisevenemangen. (LitterArt)


ANNONS


🍓 StrawberryKöp. Norska förlaget Strawberry (som skulle bli majoritetsägt av Bonniers som verkar få nöja sig med minoritet) har köpt 100 % av deckarförlaget Goliat som omsätter runt 10 miljoner NOK med 10 % vinstmarginal. Bland förlagets författare finns svenskarna Mari Jungstedt, Mons Kallentoft och Jonas Moström. (Bok365)


ANNONS


🚴 CrimetimeTjuvstart. Första programpunkten i årets Crimetime släpps redan den 10 juli. Författarna Anders de la Motte och Måns Nilsson gör då en deckartur på Österlen via Bokmässan Play med nedslag på platser de skrivit om i Morden på Österlen och platser som andra stora deckarpersonligheter nämnt i sina böcker. Kan ses kostnadsfritt året ut. Totalt innehåller Crimetime 25 programpunkter där totalt 55 författare medverkar. (Crimetime)

💰 Bokhandelsstöd. Survive to Thrive-initiativet som lanserades av Book Industry Charitable Foundation (BINC) och Ingram i mars samlade in hela 1,1 miljoner dollar som nu kommer att fördelas på 115 lokala bokhandlar och seriebutiker runtom i USA. 99 av dem får 10 000 dollar och resterande 7 500 dollar. (Publishers Weekly)

🎧 BergePodcast. Svenska Dagbladet gör en storsatsning på poddserien Medicinmannen i samarbete med produktionsbolaget Banda. Den fem avsnitt långa serien är skriven och berättad av journalisten och författaren Lars Berge som 2019 tilldelades Natur & Kulturs debattbokspris för sin bok Vargattacken. Dokumentären är historien om en sekt som skulle bygga ett hållbart samhälle i den nordiska vildmarken.

🗄️ MLKDeal. HarperCollins har köpt världsrättigheterna till hela Martin Luther Kings arkiv. Förlaget kan nu ge ut nya böcker baserade på innehållet i arkivet. Rättigheterna till de böcker av King som redan är utgivna omfattas inte utan ligger kvar hos de nuvarande förlagen. (Publishers Weekly)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL