ANNONS

Roald Dahls "Matilda" radio
Charlott Strandberg läser Roald Dahls "Matilda". Pressbild: Micke Grönberg/Sveriges Radio.

Roald Dahl-boken ”Matilda” blir radioföljetong i sommar

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

I sommar sänder Barnradion en nyinläsning av Roald Dahls bok ”Matilda” med skådespelaren Charlott Strandberg.

Under sex veckor kan lyssnarna följa när skådespelaren Charlott Strandberg läser upp berättelsen om Matilda, ett ganska unikt barn som växer upp i en familj som varken förstår eller tycker om henne.

”Jag tycker att man ska lyssna på Matilda för att det är en rolig, fin och ibland lite läskig berättelse. Den står upp för alla barn och driver med de vuxna”, säger producenten Matilda Ivarsson Kihlberg i ett pressmeddelande.

Matilda har premiär 28 juni i P4 och i Sveriges Radios app.

Fotnot: Boken Matilda är en klassiker av Roald Dahl som bland annat filmatiserades 1996 med Danny DeVito, Rhea Perlman, Paul Reubens och Mara Wilson i några av rollerna.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL