Cissi Wallin gör avbön: Var del av en rörelse

Cissi Wallin
Cissi Wallin tycker att hon varit del av en rörelse och en obehaglig mentalitet på nätet, skriver hon i Expressen. Arkivbild: Pontus Lundahl/TT.

Att vara en feministisk profil på nätet har blivit lukrativt, tycker medieprofilen Cissi Wallin. Under rubriken ”Publiken kräver raseri – jag föll för pressen” gör hon nu avbön i en krönika i Expressen.

De senaste åren har hon varit en stridbar opinionsbildare i sociala medier. Nu tar hon avstånd från sitt eget sätt att bedriva hetsjakt på sociala medier. Som exempel tar hon bland annat sina inlägg om en manlig komiker som skrivit låtar med olämpligt innehåll.

”Jag vill göra avbön. Under flera år var jag en stor del av en rörelse, en obehaglig mentalitet på nätet som drog fram vecka efter vecka. Det främsta syftet var att hitta saker och personer att känna sig illa berörd av. Allt och alla skulle problematiseras! Förtrycket fanns överallt!”, skriver Wallin i Expressen.

Wallin berättar att hon lät sig dras med i en mentalitet som ”på intet sätt representerar den jag vill vara.” Ingen mår bra av att det, framhåller hon nu.

”För i allt sökande efter skitsaker att hänga upp sig på missar man lätt de stora och viktiga målen. Och framför allt: sitt eget liv som ska levas trots att världen på många sätt är tröttsamt hjärndöd och dum.”

LÄS ÄVEN: Stämning mot Cissi Wallin dras tillbaka

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL