Christoffer Holst, festivalgeneral och medverkande författare på Feelgoodfestivalen. Foto: Caroline Andersson

Feelgoodfestivalen flyttar till Waxholm 2021 – siktar på fysiskt event

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den 21 augusti 2021 äger Feelgoodfestivalen rum på Waxholms Kastell. Ett trettiotal feelgoodförfattare medverkar, plus två internationella gäster på länk.

Det blir första året som Feelgoodfestivalen som startades 2018 av Printz Publishing håller hus på Kastellet i Waxholm, utanför Stockholm. Tidigare har festivalen anordnats i Mariefred, förutom 2020 då det blev ett digitalt event.


ANNONS


– Efter ett år med restriktioner och digitala event ska det bli fantastiskt att få bege oss till Waxholm sommarens sista helg för fysiska möten och ett rejält firande av denna fantastiska genre. Just Kastellet är en magisk plats i sig, med så mycket historia, och så är det ju även rymligt, vilket gör att vi kan ge bra med utrymme och avstånd åt gästerna. Det här ska bli så kul!, säger festivalgeneral Christoffer Holst. 

Tretton bokförlag och trettiotvå av feelgoodgenrens största svenska namn kommer att finnas på plats och utöver dessa medverkar även två internationella författare digitalt: Julia Quinn (Familjen Bridgerton) och Liz Fenwick (Cornwall-serien). Besökarna får möta kända och etablerade författare som till exempel Carin Hjulström, Emma Hamberg, Camilla Davidsson, Jenny Fagerlund, Maria Ernestam och Caroline Säfstrand, men även flera debutanter.

ANNONS

– Feelgood är en växande bokgenre, utgivning såväl som försäljningssiffror ökar, inte minst ljudböcker. Majoriteten av genrens författare är kvinnor vilket också speglas i listan över medverkande, som för övrigt är rekordlång i år, säger Christoffer.

Under festivaldagen, som pågår mellan 10.00 och 18.00, kommer besökarna ha möjlighet att delta i författarseminarier, skrivarskolor och bokcirklar. Förutom dessa schemalagda aktiviteter kommer det även finnas tid till mingel och spontana möten mellan läsare och författare. 

Kvällen avslutas med utnämnandet av Årets feelgood. I tävlingen nomineras fyra böcker, utgivna mellan september 2020 och augusti 2021, och en utomstående jury avgör vem vinnaren blir.

I ett pressmeddelande förkunnar arrangörerna att festivalen kommer att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vid minsta tveksamhet kommer arrangemanget istället, precis som förra årets, genomföras digitalt.

Läs mer om evenemanget på feelgoodfestivalen.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL