ANNONS

De 25 böckerna på longlisten till första omgången av det nya priset Årets feelgood. Foto: Pressbild

Nytt litteraturpris: Årets feelgood delas ut på Feelgoodfestivalen 2019

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Feelgoodfestivalen startar litteraturpriset Årets feelgood i samarbete med Icakuriren. Vinnarboken röstas fram av läsare och presenteras på Feelgoodfestivalen i Mariefred.

Mellan 15 april och 1 juni 2019 kan man rösta på sin favorit bland 25 utvalda svenska feelgoodromaner utkommit mellan senvåren 2018 och sommaren 2019.

Efter att folket har lagt sin röst går de fyra böcker som fått flest röster vidare till en utomstående jury, bestående av Kerstin Särneö, bokrecensent på tidningen Tara, Helena Rönnberg, chefredaktör på Icakuriren, Eva Boström, bokbloggare på Boktokig.

Vinnaren presenteras på Feelgoodfestivalen i Mariefred den 10 augusti 2019.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var positiv. Som du märkte slapp du betalvägg. Om du har möjlighet får du jättegärna bli Supporter (1 kr/dag) och stötta Boktugg så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Det går även att swisha en tjuga eller mer.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Mor och dotter Holtti skrev en gemensam roman under coronakarantänen

Margareta Holtti och Lisa Holtti Claesson var båda isolerade under den värsta coronakrisen. Tillsammans började de fantisera ihop ett äventyr och lät pandemin sätta ramar för berättelsen.

Sommaren 2020 gick i coronapandemins tecken, och i likhet med många andra kunde Margareta och hennes man på grund av restriktionerna inte åka till sin sommarstuga på Åland.

– Jag kopplade på humorn för att få lite distans till det trista läget och skrev till mina barn att jag googlat på ”människosmugglare” men inte hittat några aktuella erbjudanden. Kanske någon av dem kunde hitta en lösning. Lisa tog sig för att med några dagars mellanrum skicka vykort till oss med det ena galna smugglingserbjudandet efter det andra. Jag hakade på och skrev till henne att vi inlett en mejlkonversation med två tanter som erbjudit oss skjuts på moped, berättar Margareta.

Mor och dotter började mejla texter till varandra som tog avstamp i den galna berättelsen om två pensionärer som försökte ta sig till sommarhuset med alla möjliga medel. Snart insåg de att de hade början till en bok.

– Triggade av varandra spottade vi ur oss det ena kapitlet efter det andra i ett rasande tempo. Vi skrev intensivt i fyra veckor. Det sjöd av idéer och formuleringar och blev en hel del skrivet även nattetid. Det växte fram organiskt för att vi kom in i ett gemensamt flow, säger Margareta.

(...) Läs hela artikeln »