ANNONS

Feelgoodfestivalen växer 2019 – flyttar in på Gripsholms slott

Christoffer Holst, författare och förläggande redaktör på Printz Publishing.

I somras arrangerade Printz Publishing en festival för feelgoodlitteratur i Mariefred. Nästa år repriseras den i ett större format och med internationella gäster.

En heldag med feelgoodfrosseri utspelade sig i Mariefred sommaren 2018. Förlaget Printz Publishing var den drivande kraften bakom litteraturfestivalen som sålde slut långt i förväg.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Efter bara ett år har festivalen växt ur Gripsholms värdshus, där första upplagan ägde rum. Till sommaren utökas festivalen till både Gripsholms värdshus och Gripsholms slott och eventet blir i praktiken dubbelt så stort. 2019 kommer de att kunna ta emot mellan 300 och 400 besökare jämfört med 160 i år.

Hur känns det att kunna växa så mycket redan andra året?
– Jätteroligt! Man har ju ingen aning när man startar något nytt så vi blev överlyckliga över att intresset var så stort. Vi vill dock hålla kvar festivalen i mindre skala, då vi tror många uppskattar utflykten till Mariefred och att man kommer närmare författarna än på exempelvis bokmässan, säger Christoffer Holst, festivalgeneral.

Över 20 författare kommer vara på plats, däribland flera stora internationella namn. Några av de medverkande är romancedrottningen Simona Ahrnstedt (Allt eller inget, En enda natt), Marianne Cedervall (Av skuggor märkt, Svinhugg), Camilla Davidsson (Under vintergatans alla stjärnor, Liten tvåa med potential), Åsa Hellberg (Ett oväntat besök, Sonjas sista vilja) och brittiska Lucy Diamond (Strandcaféet, Snöfall över strandcaféet).

Förutom författarsamtal står skrivarskolor, bokcirklar och bubbelmingel på programmet.

ANNONS

Sedan september 2018 ingår Printz Publishing i Norstedts förlagsgrupp och ägs därmed av Storytel. Inför nästa års festival kommer Storytel också att jobba lite extra med feelgood och lyfta fram de inbjudna författarna.

– Vi hade ett fint samarbete med alla förlag det första året och så kommer det fortsätta. Storytel hade vi tänkt fråga om ett eventuellt samarbete redan innan vi ingick i Norstedts förlagsgrupp – feelgood är ju stort i ljudboksvärlden och det ska man självklart dra nytta av.

Hur ser ekonomin i festivalen ut?
– Som vi tidigare sagt är ju detta inget vi gör för att bli rika utan vi vill slå ett slag för genren och alla härliga författare i den, säger Christoffer Holst. Vi ser det som ett sätt att sälja böcker och skapa härligt innehåll för bokälskande besökare. Sedan är vi glada om vi går jämnt ut, vilket vi gjorde förra året. För nu har vi ju bokat upp slottet också!

Feelgoodfestivalen arrangeras den 10 augusti 2019. Biljetterna är släppta och finns på www.feelgoodfestivalen.se


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se