Printz Publishing startar feelgoodfestival

Christoffer Holst, författare och förläggande redaktör på Printz Publishing.

Den 4 augusti 2018 blir det livat i Mariefred. Då anordnas en ny litteraturfestival i tecknet feelgood, arrangerad av förlaget Printz Publishing.

– Vi på Printz har pratat om en feelgoodfestival länge, säger Christoffer Holst från Printz Publishing. Dels för att just genren passar så bra för en mysig sommardag, och också på grund av att vi går igång på att skapa en rolig litteraturtillställning där vi får fira det som vi älskar – feelgoodlitteratur.

Feelgoodfestivalen är till för alla bokälskare och kommer bland annat att bjuda på författarsamtal och signeringar. Redan nu är vissa författarnamn klara: Marianne Cedervall, Kristin Emilsson, Camilla Davidsson, Marie-Louise Marc, Frida Skybäck och Anna Winberg. De som själva skriver kan dessutom delta i en skrivarskola där feelgoodförfattare delar med sig av sina bästa tips.

– Vi vill framför allt skapa en härlig scen där vi firar genren. Oavsett om du skriver, läser, lyssnar eller bara vill lära dig mer om feelgood är du väldigt välkommen, säger Christoffer.

Att festivalen äger rum i Mariefred är ingen slump. Christoffer säger att de först och främst ville ha en idyllisk plats, men vad som också är bra med Mariefred är att det bara ligger någon timme utanför Stockholm. Staden har bra lokaler, exempelvis Gripsholms värdshus, där flera av seminarierna kommer att hållas.

– Vi på Printz ÄLSKAR Mariefred och har bland annat varit där på konferens. I januari åker vi dit igen, för att undersöka fler områden inför festivalen.

Du är själv feelgoodförfattare – har du saknat ett sådant här forum?
– Ja, lite faktiskt. För några år sedan var jag med i uppstarten av deckarfestivalen Crimetime Gotland. Det var en fantastiskt rolig grej att jobba med, men det är klart att jag kanske redan då önskade att det hade funnits en lite mer färgglad festival för sådana som gillar lyckliga slut. Och nu finns det snart det! Det här kommer bli superkul att jobba med, säger Christoffer.

Fakta: Feelgoodfestivalen anordnas den 4 augusti 2018 i Mariefred. Mer info kommer efter årsskiftet, men redan nu kan man köpa biljett här.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL