Junibacken satsar på Mumin-utställning baserad på böcker

Mumin utställning Junibacken
Junibacken gör en utställning baserad på Mumin-böckerna. Pressbild: Jennie Kumlin.

Junibacken i Stockholm gör en ny utställning utifrån fyra böcker om Mumintrollet. ”Fnatta runt i Mumindalen” har premiär på fredag och görs i samarbete med Moomin Characters och Rights & Brands.

”Astrid Lindgren och Tove Jansson visade vägen då ett krigshärjat Europa lärde sig att sätta barnen i främsta rummet. Vi är oerhört stolta över att få vara med och påminna om barnlitteraturens betydelse igen. Samma värderingar behövs i dag för att vi skall ta oss ur den kris som covid-pandemin har orsakat”, säger Roleff Kråkström, vd för Moomin Characters som äger rättigheterna till Muminfigurerna, i ett pressmeddelande.

Museet ska också sprida kännedom om Östersjöns tillstånd genom aktiviteter för barn, som en del av kampanjen #vårthav.

Junibacken är fortfarande i ett allvarligt ekonomiskt läge på grund av pandemin, enligt vd Kajsa Medin Hansen. Museet tar in begränsat med besökare och endast förköp av dagsbiljetter med bokad entrétid gäller.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL