Unik Muminmugg såldes på auktion för 236 478 kr

Muminmuggar har blivit ett populärt samlarobjekt. Arkivbild: Jessica Gow/TT.

En 15 år gammal mugg med ett simhoppande Mumintroll har sålts till en förhoppningsvis lycklig – men något fattigare – samlare. Priset: 236 478 kronor.

Muggen föreställer ett Mumintroll mitt i ett svanhopp, men det är några speciella detaljer som höjt värdet på muggen. Muggen är en prototyp och den delades ut till anställda på porslinsföretaget Arabia och har aldrig funnits för försäljning. Bilden innehåller också en snäcka, vilket bara en del av muggarna med samma motiv hade.

Utropspriset låg på skyhöga 175 000 kronor.

– Det är en mugg som är svår att få tag i och det finns en del seriösa samlare, sade Sofia Hagelin, kommunikatör på Tradera, till Expressen inför att auktionen startade.

Säljaren finns i Haparanda, skriver Hufvudstadsbladet. Köparen är en kvinna på okänd ort.

De ikoniska Muminmuggarna har tagits fram av Arabia sedan 1990-talet och har blivit populära samlarobjekt och bruksföremål. Den nu sålda muggen var tillverkad 2006.

Böckerna om mumintrollen skrevs och illustrerades av Tove Jansson på 1940-talet.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL