Stina Wirsén. Foto Maria Annas.

Årets mest utlästa eböcker prisas i Nextory E-book Awards 2021

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Nextory delar idag ut sina E-book Awards. I tävlingen har streamingtjänsten kartlagt vilka eböcker som flest läsare har läst ut från början till slut.

Nextory E-book Awards, tidigare Stora e-bokspriset, delas idag den 23 april på Världsbokdagen ut för fjärde gången. Priset är instiftat av Nextory för att hylla eboken, och årets mest utlästa titlar vinner.


ANNONS


Årets vinnare i vuxenkategorin är Camilla Läckberg med Vingar av silver och i barnkategorin tar Stina Wirsén för andra året i rad hem segern med boken Vem är sjuk?. Utöver vuxen- och barnkategorierna delas priset även ut för kategorierna Romaner, Biografier & Reportage och Personlig utveckling. Vinnarna i dessa kategorier är Delia Owens med Där kräftorna sjunger, Familjen av Johanna Bäckström Lerneby och Du förstör vår relation av Eva Berlander, Pat Love & Kathleen McFadden.

– Vi är stolta över att dela ut ett bokpris där läsarnas engagemang i titeln verkligen spelar roll och inte bara sålda exemplar. Vi startade Nextory för att fler skulle läsa mer, och då vill vi belöna dem som skriver böcker som verkligen fångar läsarna från första till sista sidan. Stort grattis säger vi till Camilla Läckberg, säger Shadi Bitar, vd och grundare på Nextory.

Vinnarna av Nextory E-book Awards 2021

Vuxenböcker
1. Vingar av silver – Camilla Läckberg (Bokförlaget Forum)
2. ADHD i bilder – Victor Wikander (Votum Förlag)
3. Spegelmannen – Lars Kepler (Albert Bonniers Förlag)

Barnböcker
1. Vem är sjuk? – Stina Wirsén (Bonnier Carlsen)
2. Greta och Georg går och badar – Mark Baker & Neville Astley (Tukan Förlag)
3. Dagspöket på sjukhus – Jujja Wieslander (Rabén & Sjögren)

Romaner
1. Där kräftorna sjunger – Delia Owens (Bokförlaget Forum)
2. Sen for jag hem – Karin Smirnoff (Bokförlaget Polaris)
3. En andra allians – Denise Rudberg (Bokförlaget Forum)

Biografier & Reportage
1. Familjen – Johanna Bäckström Lerneby (Mondial)
2. För ditt eget bästa – Anna Carsall & Pia Johansson (Ordberoende Förlag)
3. Berätta aldrig det här – Frida Boisen (Bookmark Förlag)

Personlig utveckling
1. Du förstör vår relation – Eva Berlander, Pat Love & Kathleen McFadden (Buena Vida)
2. Igår var jag lycklig idag vill jag dö – Elsa Janni (Vulkan Bokförlag)
3. Sluta älta och grubbla – Olle Wadström (Books on Demand)

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

📅 Utgivningar idag: Över 140 titlar som förlagen ville få ut före månadsskiftet. Relationsromanen En hamn i stormen av Birgitta Bergin kommer idag liksom Vad kostade det? av Lars O Lagerqvist om ekonomisk historia. Mer historia men för barn i Nobelpriset : fantastiska kvinnor – Lätta fakta av Annika Meijer.

🎂 Födelsedagar: Truman Capote (1924-1984) är född den 30 september och hette egentligen Truman Streckfus Persons. Känd för böckerna Frukost på Tiffany’s och Med kallt blod. Även Elie Wiesel (1928-2016) var född denna dag. Han överlevde förintelsen och dedikerade resten av sitt liv åt att arbeta mot våld, förtryck och rasism. Han skrev över fyrtio böcker, varav Natten är den mest kända och ledde till att han fick Nobels fredspris 1986. Fyller år idag gör irländska författaren Cecelia Ahern som slog igenom med PS. Jag älskar dig (som även blev film). Är aktuell med Prick till prick,

📖 Internationella översättardagen firas varje år den 30 september på Hieronymusdagen. Han var Bibelöversättare och betraktas som översättarnas skyddshelgon. Årets motto är A World Without Barriers. Boktips på det? Kanske Dolda gudar : en bok om allt som inte går förlorat i en översättning av Nils Håkanson som blev Årets fackbok (Augustpriset) 2021. Det är inte den enda dagen idag. Även Internationella podcastdagen och Rädda koalan-dagen finns i kalendern.📚 15-boksavtal. Amerikanska spänningsförfattaren Lisa Regan har gett ut 25 böcker på fem år och sålt 2,5 miljoner böcker. Nu har hon skrivit ett nytt 15-boksavtal med Bookouture på världsrättigheterna, skriver The Bookseller. Men det verkar som att hon ska dra ner på tempot och ge sig själv fem år att skriva de femton böckerna. Ännu inte översatt till svenska. Och nej, hon skriver inte barnböcker. Det är en annan Lisa Regan som skrivit Rita djur med enkla former.

🔥 Harlequin i erotikapp. Dare är Harlequins hetaste serie. Nu släpps tio, unikt musiksatta, utdrag ur lika många Dare-titlar. Det är inledningen på ett nytt samarbete mellan Harlequin och BlancheStories.

🚆 PopupStockholm. Inför julhandeln gör Akademibokhandeln ett tillfälligt besök på Stockholms Central. Pop up-butiken kommer att ligga precis under skyltarna med avgående- och ankommande tåg mellan 1 oktober i år och 9 januari 2023. Med ett väl utvalt sortiment av böcker, pyssel, leksaker och mycket mer som passar för en resa eller present.

📱 Nyemission. Bolaget bakom barnboksappen Boksnok (som Boktugg tidigare skrivit om) har nu stängt sin ”såddrunda” och tagit in 13,3 Mkr i nytt kapital som ska användas till att ”skala upp kundanskaffningen och utöka teamet”. Våren 2022 lanserades tjänsten även på den tysktalande marknaden.


Uppdateras under dagen …