Johanna Rydergren blir ny förläggare på Wapi (Word Audio). Foto: Privat.

Johanna Rydergren till Word Audio – som satsar på tryckta böcker

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Digitala förlaget Wapi (Word Audio) gör en satsning på tryckta böcker och rekryterar Johanna Rydergren från HarperCollins som ny förläggare.

– Med sitt breda kontaktnät och sin välutvecklade känsla för litteratur i både ljud- och pappersform är Johanna Rydergren en drömrekrytering för Wapi. Vi har sett och imponerats av vad hon gjort tidigare i sin karriär. Inte minst hos HarperCollins, där hon med stor kunnighet, erfarenhet och engagemang har byggt många framgångsrika författarskap, säger Erik Liedberg, vd på Wapi, i ett pressmeddelande.


ANNONS


Johanna Rydergren kommer alltså närmast från HarperCollins. I bokbranschen har hon verkat sedan 2001 i olika roller, från redaktör till förläggare, både som frilansare och anställd på förlag.

– Med sin tidiga satsning på ljudböcker och offensiva internationella expansion är Wapi ett av branschens mest spännande och visionära förlag. När de nu kompletterar verksamheten med utgivning av fysiska böcker är det extra roligt att bli en del av teamet. Jag ser mycket fram emot att arbeta med förlagets och författarskapens fortsatta utveckling, säger Johanna Rydergren som tillträder sin nya tjänst 1 juli.

ANNONS

Den mest överraskande nyheten idag är kanske att Word Audio tänker ge ut pappersböcker. Förlaget har tidigare varit väldigt fokuserade på de digitala formaten (ebok och ljudbok) efter att ha fasat ut ljudböcker på fysiska format. Men grundaren Mattias Lundgren sålde ju till Gyldendal och nu blir det alltså pappersböcker.

– Många av våra författares berättelser fungerar lika bra i alla bokformat och det är väl knappast en hemlighet att vi nu vid sidan av vår offensiva internationella expansion även förbereder en utgivning av fysiska böcker. Det kommer att bli en tajt lista med fokus på våra absolut mest kommersiella titlar. Vi ser fram emot att tillsammans med Johanna även hitta många nya, spännande röster och berättelser, säger Erik Liedberg.

WAPI ägs sedan årsskiftet av det danska förlagshuset Gyldendal men har fortfarande huvudkontor i Malmö och bedriver idag utgivning i fem länder, med ytterligare tre i pipeline för 2021.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL