Penguin Random House intäkter 2021: 39 miljarder kr

Förlagsjätten Penguin Random House ökade försäljningen med 4,6 procent under 2019 samtidigt som resultatet förbättrades med 23 procent. Stark försäljning i USA bidrog och står nu för 58 procent av förlagshusets totala försäljning i världen. Omsättningen landade på 3,8 miljarder euro (motsvarande 39 miljarder kr) och vinsten på EBITDA-nivå blev 691 miljoner euro (7 miljarder kr), skriver Publishers Weekly.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL