ANNONS

Tone Schunnessons roman ”Dagarna, dagarna, dagarna” blir film

Tone Schunnesson film
Författaren Tone Schunnesson och omslaget till boken Dagarna, dagarna, dagarna som nu ska bli film. Foto: Märta Thisner.

Filmrättigheterna till romanen Dagarna, dagarna, dagarna av Tone Schunnesson har sålts. Guldbaggebelönade regissören Rojda Sekersöz ska göra långfilm av den.

I boken möter vi Bibbs, en influencer på dekis som lämnas av pojkvännen Baby. För att kunna bo kvar i lägenheten de delar behöver Bibbs få fram 100 000 kronor på en vecka. Berättelsen utvecklar sig till en studie i framgång och undergång, beroende och svek, medialitet och osynlighet. Boken släpptes hösten 2020.

– Det är så kul att rättigheterna blivit sålda, eftersom jag tänkte på Dagarna, dagarna, dagarna som en blandning av en hjärtskärande actionrulle och en subversiv romcom när jag skrev! Att det dessutom är en regissör med en sådan egen blick, Rojda Sekersöz, som tagit sig an projektet känns både väldigt spännande och tryggt. Boken är i händerna på någon som jag känner mig övertygad om kan göra sin egen feta grej med den, säger författaren Tone Schunnesson i ett pressmeddelande.

Hennes agent är lika nöjd med filmdealen.

– Jag tror att vi nu ser den perfekta matchningen: Tone Schunnessons Bibbs och Baby kommer att utvecklas till fantastiskt filmatiserade karaktärer med hjälp av Rojda Sekersöz. Jag är mer än nöjd, säger Linda Altrov Berg, chef Norstedts Agency.

Rojda Sekersöz tilldelades Guldbaggen för årets nykomling 2018 och regisserade 2019 filmatiseringen av Jonas Gardells En komikers uppväxt, även den utgiven på Norstedts.

Tack för att du läste ända hit. Artikeln är inte riktigt slut. Men om du läser våra artiklar regelbundet får du gärna bli Supporter, stöd Boktugg med 1 kr/dag så kan vi fortsätta skriva om böcker och bokbranschen. Om du redan är Supporter, tack!

– Jag läste Dagarna, dagarna, dagarna och kände att den här karaktären vill jag ge liv åt. Bibbs kändes som en typisk Rojda-karaktär, jag älskar att hata henne och hatar att älska henne. Jag kände också ett direkt släktskap med världen och tonaliteten som Tone skapat så det kändes orimligt att inte agera på min impuls till att vilja filmatisera boken, säger Rojda Sekersöz i samma pressmeddelande.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL