Tone Schunnessons roman ”Dagarna, dagarna, dagarna” blir film

Tone Schunnesson film
Författaren Tone Schunnesson och omslaget till boken Dagarna, dagarna, dagarna som nu ska bli film. Foto: Märta Thisner.

Filmrättigheterna till romanen Dagarna, dagarna, dagarna av Tone Schunnesson har sålts. Guldbaggebelönade regissören Rojda Sekersöz ska göra långfilm av den.

I boken möter vi Bibbs, en influencer på dekis som lämnas av pojkvännen Baby. För att kunna bo kvar i lägenheten de delar behöver Bibbs få fram 100 000 kronor på en vecka. Berättelsen utvecklar sig till en studie i framgång och undergång, beroende och svek, medialitet och osynlighet. Boken släpptes hösten 2020.

– Det är så kul att rättigheterna blivit sålda, eftersom jag tänkte på Dagarna, dagarna, dagarna som en blandning av en hjärtskärande actionrulle och en subversiv romcom när jag skrev! Att det dessutom är en regissör med en sådan egen blick, Rojda Sekersöz, som tagit sig an projektet känns både väldigt spännande och tryggt. Boken är i händerna på någon som jag känner mig övertygad om kan göra sin egen feta grej med den, säger författaren Tone Schunnesson i ett pressmeddelande.

Hennes agent är lika nöjd med filmdealen.

– Jag tror att vi nu ser den perfekta matchningen: Tone Schunnessons Bibbs och Baby kommer att utvecklas till fantastiskt filmatiserade karaktärer med hjälp av Rojda Sekersöz. Jag är mer än nöjd, säger Linda Altrov Berg, chef Norstedts Agency.

Rojda Sekersöz tilldelades Guldbaggen för årets nykomling 2018 och regisserade 2019 filmatiseringen av Jonas Gardells En komikers uppväxt, även den utgiven på Norstedts.

– Jag läste Dagarna, dagarna, dagarna och kände att den här karaktären vill jag ge liv åt. Bibbs kändes som en typisk Rojda-karaktär, jag älskar att hata henne och hatar att älska henne. Jag kände också ett direkt släktskap med världen och tonaliteten som Tone skapat så det kändes orimligt att inte agera på min impuls till att vilja filmatisera boken, säger Rojda Sekersöz i samma pressmeddelande.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Åttonde boken om Familjen Knyckertz

Nu släpps bok nr 8 i serien om Familjen Knyckertz. Den här berättelsen innehåller husdjurslängtan, en avliden släkting, en papegoja med inte helt rent mjöl i påsen,