Bog & Idé streaming
Den danska kedjan Bog & Idé ska lansera en egen app för strömmade digitala böcker. Foto: iStock. Montage: Boktugg.

Danska bokhandelskedjan Bog & Idé lanserar egen prenumerationstjänst

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Den danska marknaden för digitala eböcker och ljudböcker via prenumerationstjänster är redan överetablerad. Men det hindrar inte bokhandelskedjan Bog & Idé från att lansera en egen tjänst.

Vi har redan tidigare på Boktugg konstaterat att konkurrensen på den danska marknaden för digitala böcker är stentuff. Trots att det redan skett en strukturaffär då Storytel köpte Mofibo (som nu är namnet på tjänsten i Danmark). Bookbeat och Nextory har redan etablerat sig i Danmark liksom den internationella (men i Sverige okända) Bookmate. Dessutom finns Saxo Premium (ägs av Politiken och är dessutom Danmarks största nätbokhandel) och sedan några månader tillbaka Chapter (där Gyldendal är delägare). Lägg till det Audible.

Men ytterligare en digital boktjänst är på väg in på marknaden: Bog & Idé, en kedja med 113 butiker. Men deras tanke är inte att ta kunder från de befintliga aktörerna utan istället att behålla sina egna kunder.

– Vi siktar på den skiva av kakan som är på väg att skapas just nu, att folk utvecklar sina vanor. Så inledningsvis siktar vi inte på Mofibos kunder, utan efter våra egna kunder. De ska förbli våra kunder, så att vi inte sänder dem till några andra, säger Marianne Lyngby Pedersen, enligt Kulturmonitor som även refererar till en artikel i danska affärstidningen Børsen.

Planen är att lansera en app senare i år som kombinerar den nya streamingtjänsten, kedjans webbshop och ett lojalitetsprogram. Något som låter rätt likt vad Saxo gjort och kanske även Bokus här i Sverige.

Hur mycket det kommer att kosta att abonnera på Bog & Idé i digital form är ännu inte bestämt, enligt Kulturmonitor.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL

Min bok är i goda händer

»Mitt samarbete med Blue Publishing har varit väldigt smidigt. Jag har hela tiden känt att jag har haft full kontroll på allt som händer och samtidigt kunnat slappna av i vetskapen om att mitt manus är i goda händer. Förlaget har förvandlat det till en väldigt fin bok och jag är jättenöjd.«

Mathias Alm, författare till romanen »Nytt land«

Har du ett manus i byrålådan? Skicka det till oss för bedömning. Blue Publishing är ett kvalitetsförlag med bred utgivning. Hos oss investerar du i din bok, och behåller kontrollen och merparten av vinsten. Vi coachar dig hela vägen – från råmanus och ända fram till marknadsföring och försäljning.

Besök oss på www.blue.se

Läs mer om Mathias Alm och romanen »Nytt land«: www.blue.se/nytt-land

(...) Läs hela artikeln »