Sverige hedersgäst på Bokmässan Filbo i Bogotá 2021

filbo international book fair bogota colombia
Filbo, den internationella bokmässan i Bogotá 2021 får Sverige som hedersgäst. Men vågar svenska förlag och agenter resa dit - eller bli det främst en digital mässa?

Feria Internacional del Libro de Bogotá, eller Filbo, äger rum i den colombianska huvudstaden Bogotá 9-23 augusti 2021. Med Sverige som hedersgäst.

I dessa dagar skriver vi mest om bokmässor som ställs in eller ställer om till digitala varianter. Hur det blir till hösten vet ingen, men idag meddelades att arrangörerna bakom den internationella bokmässan i Bogotá planerar för en fysisk mässa, i enlighet med alla säkerhetsåtgärder i form av fysisk distansering och provtagning.

Men givetvis kommer (stora) delar av mässan att ske digitalt, vilket är det nya normala för mässor under och efter en pandemi.

Och det blir med Sverige som hedersgäst, trots att vi inte alls vet hur reserestriktionerna kommer att se ut i slutet av augusti.

– Trots de svåra omständigheter vi upplever, fortsätter vi från den svenska ambassaden i Colombia att föra våra kulturer närmare varandra och utbyta värderingar och erfarenheter för att bygga upp en relation som svarar på globala utmaningar. Vi vill att vårt deltagande i Bogotas bokmässa ska vara en hjälpande hand i dessa ögonblick av osäkerhet, säger Helena Storm, Sveriges ambassadör i Colombia, i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Det är därför vi planerar ett robust digitalt program som är tillgängligt för alla människor och vi kommer att arbeta för att erbjuda säkra upplevelser ansikte mot ansikte för besökare. Jag inbjuder också den colombianska förlagssektorn för att hjälpa oss få svensk litteratur till Colombia genom att satsa på utgivning av nya titlar med ekonomiskt stöd som vi erbjuder i samarbete mellan Kulturrådet (Svenska Arts Council) och svenska ambassaden.

Arrangörerna säger att det är en viktig nyhet att kunna presentera Sverige som hedersgäst vid årets bokmässa.

I augusti är det för övrigt två år sedan Storytel lanserade sin ljudbokstjänst i Colombia.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Koll på böcker och bransch på 5 min

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 9000 andra.