fbpx

Storytel lanseras i Colombia på söndag

Här i Medellín, Colombias näst största stad, kommer Storytel att lansera sin ljudbokstjänst i samband med Medellíns bok- och kulturfestival. Foto: iStock.

På söndag den 1 september lanserar Storytel sin ljudbokstjänst i Colombia. Det kan bli startskottet för en utrullning över hela Sydamerika, skriver TNPS.

Storytel har tidigare bekräftat att man planerar för en lansering i Brasilien under 2019. Men nu är det klart att Colombia hinner före. Enligt TNPS lanseras tjänsten redan nu på söndag den 1 september med en katalog på 5 000 ljudböcker och 17 000 eböcker på spanska.

Driften av den colombianska Storytelappen kommer enligt ett pressmeddelande att ske från Mexiko. Där kan man även läsa att den colombianska lanseringen av Storytel stöds av Family Compensation Fund of Antioquia, Comfama, ett socialt, privat och autonomt företag, övervakat av den colombianska regeringen, som syftar till att förbättra livskvaliteten för de sex miljoner invånare som bor i Antioquia, ett av Colombias departement. Totalt har Colombia över 47 miljoner invånare.

ANNONS

Huvudstad i departementet är Medellín (2,5 miljoner invånare) som är Colombias näst största stad. Där hålls även The Medellín Book and Culture Festival, som är ett av de viktigaste litterära evenemangen i Latinamerika, där mer än en halv miljon människor deltar varje år. Vid årets festival (9-15 september) kommer Storytel och Comfama i en gemensam monter att låta besökarna upptäcka den nya e- och ljudboksvärlden.

– Efter den framgångsrika lanseringen i Mexiko förra året och det överväldigande positiva svaret från konsumenterna i detta land är vi mycket stolta över att samarbeta med Comfama för att utöka vår service till den colombianska allmänheten och har samma möjlighet att njuta av obegränsad tillgång till vår omfattande spanska innehållskatalog, säger José Alberto Parra García, landschef för Storytel Mexiko, i samma pressmeddelande.

TNPS spekulerar i att detta kan bli startskottet för en snabb utrullning av Storytel i Latinamerika, där Mexiko blir en plattform för de spansktalande länderna och Brasilien för den portugisiska målgruppen. I takt med att Storytel globalt får allt fler spanska kunder växer också den delen av katalogen.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny