ANNONS

Storytel bekräftar lansering i Brasilien under 2019

Brasilien blir nästa land att lägga till listan över Storytel-lanseringar. Foto: iStock.

Det har ryktats om en lansering i Brasilien och nu bekräftar Storytel att ljudbokstjänsten kommer att bli tillgänglig för 210 miljoner brasilianare nästa år.

– Brasilien med sina 210 miljoner invånare är världens nionde största ekonomi och på så sätt självklart en intressant marknad för oss. Abonnemangstjänster inom film och musik har lyckats uppnå stor spridning vilket gör att vi ser goda förutsättningar även för ljudboken, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel i ett pressmeddelande.

Storytel meddelade tidigare i år att de expanderar sin verksamhet till Mexico och det spansktalande Latinamerika. Nu öppnar Storytel kontor även i Brasilien där huvudspråket är portugisiska. Tjänsten är planerad att lanseras under 2019, och ett lokalt bolag i São Paulo har etablerats med ett team inom verksamhetsgrenen Streaming. Genom avtal med flera ledande brasilianska förlag har Storytel börjat producera ljudböcker på brasiliansk portugisiska, för att bygga upp en stark katalog inför lansering.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Boktugg har tidigare skrivit om ryktet att Storytel var på väg in i Brasilien men att Argentina och Colombia var andra alternativ för en lansering i Sydamerika.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se