ANNONS

Kalle Holmqvist får Robespierrepriset

Författaren Kalle Holmqvist. Pressbild: Anders Härnqvist.

Journalisten och författaren Kalle Holmqvist tilldelas Robespierrepriset för 2021.

Enligt juryns motivering har Holmqvist ”med tydlig pedagogik och genuint klassperspektiv i romaner, debatt och reportage skrivit om vår tids brännande frågor såväl hemma som ute i världen, såväl i nutid som i historien och då konsekvent ställt sig på de förtrycktas sida”.

Robespierrepriset på 10 000 kronor delas ut av hotellentreprenören Lasse Diding till ”en yngre svensk skribent eller konstnär som arbetar i en maktkritisk anda”. Priset instiftades 2010 som ett komplement till det kontroversiella Leninpriset. Priserna delades tidigare ut av Jan Myrdalsällskapet. Sedan några år är de dock skilda från sällskapet och från Myrdal, som gick bort i höstas.

Båda priserna delas ut på Varbergs teater den 8 maj.

Kalle Holmqvist kom förra året ut med boken Det går en mördare lös – en historia från år 1721 samt Special-Kevin och piraterna och Special-Kevin och varulvarna.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL