ANNONS

Quentin Tarantino gör bok av egen filmsuccé

Den amerikanske regissören Quentin Tarantino skriver på en bokversion av sin film "Once upon a time in Hollywood". Arkivbild: Andrew Cooper/AP/TT.

Den amerikanske regissören Quentin Tarantino skriver på en bokversion av sin film ”Once upon a time in Hollywood”, skriver Deadline.

Boken följer filmens huvudkaraktärer: den halvt avdankade stjärnan Rick Dalton, som spelades av Leonardo DiCaprio, och hans stuntman Cliff Booth, som spelades av Brad Pitt – före och efter händelserna i filmversionen.

Tarantino har tidigare ofta berättat om hur han som barn älskade att läsa de – av kritikerna ofta föraktade – pocketboksversioner av populära filmer, som framförallt på 1970-talet släpptes i samband med filmernas premiär.

Den amerikanske regissören skriver även på ytterligare en bok, där han i den legendariska filmkritikern Pauline Kaels spår gör en djupdykning i 1970-talets filmvärld i en personlig blandning av essäer och recensioner.

Under årets Oscarsgala nominerades ”Once upon a time in Hollywood” till tio Oscarsstatyetter och Brad Pitt kammade hem priset för bästa biroll.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
TT

TT

Om du frågar någon vem som är Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är chansen stor att svaret blir "TT". Sedan 1921 har vi varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Vi gör andra bättre. Så presenterar sig TT på sin hemsida. Boktugg samarbetar med dem för att få tillgång till fler spännande nyheter och reportage än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL