Boktugg är en av 100 sajter som finns med på IDG:s topplista över Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster.

Boktugg med på Topp 100 – Sveriges bästa sajter och nättjänster

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Idag släppte IDG sin stora topplista med Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster, och Boktugg finns med igen – i år i kategorin Kultur och nöje.

Varje år går tidningen IDG igenom alla Sveriges sajter och plockar ut de bästa. Nåja, de plockar i alla fall ut fem finalister i tjugo kategorier som tillsammans bildar topp 100 – Sveriges bästa sajter 2020. Förra året fanns Boktugg med i en extra kategori som kallades hederspriser med tio sajter som juryn ville uppmärksamma men som inte placerats in i någon av de vanliga kategorierna.

Men i år kvalar vi in i kategorin Kultur och nöje där Boktugg valts ut tillsammans med Gaffa, Hymn, Podcasts.nu och TVdags.

”Under de kommande veckorna avslöjar vi vinnarsajterna i varje kategori – aktörerna som står ut lite extra gentemot konkurrenterna (observera att sajterna/tjänsterna är sorterade i bokstavsordning i listorna). Om du vill veta vilken sajt som tar hem totalsegern och utses till Sveriges bästa sajt 2020 får du ge dig till tåls till den 27 november”, skriver IDG.

I övrigt var det dåligt med representation från bokbranschen. Ingen av nätbokhandlarna kvalade in i kategorin ehandel, och ingen av ljudbokstjänsterna fanns med i streamingkategorin. Däremot kan man hitta en del författare, exempelvis Hanna Olvenmark med sajten Undertian som ju även blivit bästsäljande böcker. Och kanske har vi missat någon mer?

Med andra ord får vi vänta ett tag till innan vi vet hur Boktugg står sig i konkurrensen. Tills dess är vi stolta och tacksamma att vara en av de hundra.

Topp100 presenteras av IDG.se i samarbete med Webbdagarna. Årets jury utgörs av Mats Stålbröst, webbredaktör på IDG.se, Elin Häggberg, teknikbloggare och journalist, Julia Skott, journalist och författare, samt Thord D. Hedengren, entreprenör och författare.

Här hittar du hela topp 100.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare läsare som väljer att stödja oss ekonomiskt genom donationer:

(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.