Boktugg med på Topp 100 – Sveriges bästa sajter och nättjänster

Boktugg är en av 100 sajter som finns med på IDG:s topplista över Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster.

Idag släppte IDG sin stora topplista med Sveriges 100 bästa sajter och nättjänster, och Boktugg finns med igen – i år i kategorin Kultur och nöje.

Varje år går tidningen IDG igenom alla Sveriges sajter och plockar ut de bästa. Nåja, de plockar i alla fall ut fem finalister i tjugo kategorier som tillsammans bildar topp 100 – Sveriges bästa sajter 2020. Förra året fanns Boktugg med i en extra kategori som kallades hederspriser med tio sajter som juryn ville uppmärksamma men som inte placerats in i någon av de vanliga kategorierna.

Men i år kvalar vi in i kategorin Kultur och nöje där Boktugg valts ut tillsammans med Gaffa, Hymn, Podcasts.nu och TVdags.

”Under de kommande veckorna avslöjar vi vinnarsajterna i varje kategori – aktörerna som står ut lite extra gentemot konkurrenterna (observera att sajterna/tjänsterna är sorterade i bokstavsordning i listorna). Om du vill veta vilken sajt som tar hem totalsegern och utses till Sveriges bästa sajt 2020 får du ge dig till tåls till den 27 november”, skriver IDG.

I övrigt var det dåligt med representation från bokbranschen. Ingen av nätbokhandlarna kvalade in i kategorin ehandel, och ingen av ljudbokstjänsterna fanns med i streamingkategorin. Däremot kan man hitta en del författare, exempelvis Hanna Olvenmark med sajten Undertian som ju även blivit bästsäljande böcker. Och kanske har vi missat någon mer?

Med andra ord får vi vänta ett tag till innan vi vet hur Boktugg står sig i konkurrensen. Tills dess är vi stolta och tacksamma att vara en av de hundra.

Topp100 presenteras av IDG.se i samarbete med Webbdagarna. Årets jury utgörs av Mats Stålbröst, webbredaktör på IDG.se, Elin Häggberg, teknikbloggare och journalist, Julia Skott, journalist och författare, samt Thord D. Hedengren, entreprenör och författare.

Här hittar du hela topp 100.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL