ANNONS

Bokmässorna i Frankfurt och Göteborg i gemensamt debattinlägg

Dagen innan Bokmässan i Göteborg skriver Frida Edman (Bokmässan Göteborg) och Juergen Boos (Bokmässan i Frankfurt) gemensamt på DN Debatt att trots årets digitala upplagor så är det glasklart: ”Det fysiska mötet mellan människor kommer alltid att vara en hörnsten i ett demokratiskt samhälle – möten är viktiga för att driva verksamheten framåt och för att upprätthålla framgångsrika affärsrelationer. Bokmässor runt om i världen är en stark motor för den internationella litteraturekonomin.”
De uppmanar folk att besöka de digitala bokmässorna och argumenterar för att: ”Bokmässor runt om i världen påminner oss varje år om vikten av litteratur, läsning och det fria ordet. Bokmässor är en förutsättning för berättelsens fortlevnad och framtid. Utan bokmässor, färre förlag och författare. Med färre författare tappar vi läsare. Utan läsare ingen stark demokrati.”

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL