Bokmässorna i Frankfurt och Göteborg i gemensamt debattinlägg

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Dagen innan Bokmässan i Göteborg skriver Frida Edman (Bokmässan Göteborg) och Juergen Boos (Bokmässan i Frankfurt) gemensamt på DN Debatt att trots årets digitala upplagor så är det glasklart: ”Det fysiska mötet mellan människor kommer alltid att vara en hörnsten i ett demokratiskt samhälle – möten är viktiga för att driva verksamheten framåt och för att upprätthålla framgångsrika affärsrelationer. Bokmässor runt om i världen är en stark motor för den internationella litteraturekonomin.”
De uppmanar folk att besöka de digitala bokmässorna och argumenterar för att: ”Bokmässor runt om i världen påminner oss varje år om vikten av litteratur, läsning och det fria ordet. Bokmässor är en förutsättning för berättelsens fortlevnad och framtid. Utan bokmässor, färre förlag och författare. Med färre författare tappar vi läsare. Utan läsare ingen stark demokrati.”

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL