ANNONS

Audible lanserar obegränsad lyssning i ytterligare ett land – Spanien

Audible går in i Spanien.
Audible har lanserat i Spanien - med obegränsad lyssning som modell. Skärmdump: Boktugg.

Audible har lanserat i Spanien, vilket inte var oväntat. Mer överraskande var då att de väljer obegränsad lyssning, precis som i Italien.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg med ett litet bidrag på 25 kr eller ett större på 500 kr – alternativt valfritt belopp. Vi tar även Swish. Du kan också prenumerera på Insider Basic från 350 kr/år.

Amazonägda ljudbokhandeln Audible expanderar i Europa. På den svenska marknaden har man hittills valt att satsa på att locka svenska författare att göra Audible Original podcasts på engelska och modellen är den traditionella med en ljudbok i månaden.

Som Boktugg tidigare berättat så experimenterar dock Audible med obegränsad lyssning på flera andra marknader. Sedan tidigare kan italienska ljudbokslyssnare välja abonnemang med samma modell som Storytel. Nyligen introducerade Audible till och med ett nytt abonnemang på den amerikanska marknaden kallat Plus som dock hade ett kraftigt begränsat utbud av titlar.

När Audible nu lanserar på den spanska marknaden så är det med en sajt som ser exakt ut som den italienska – och budskapet är fri lyssning för 9,99 euro i månaden och 70 000 titlar vilket kan jämföras med att Storytel skryter med 100 000 titlar på sin spanska sajt.

Kommer prenumerationsmodellen med obegränsad streaming att bli den dominerande när nu även Audible tar nya steg mot denna? Eller kommer de stora amerikanska (och alltmer globala) förlagen att lyckas sätta hårt mot hårt och bromsa utvecklingen? Det återstår att se.

Men på den svenska marknaden är det brutalt tydligt hur stora prenumerationstjänsterna blivit när man läser rapporten om bokförsäljningen i Sverige under januari-augusti.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6600 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL