ANNONS

Förlagsjätten Penguin Random House vill fortsätta växa globalt genom uppköp

Penguin Random House, ett av världens största engelskspråkiga bokförlag, visar positiva siffror för 2019, skriver The Bookseller.
Den tyska förlags- och mediakoncernen Bertelsmann, som äger PRH, meddelar att förlagets intäkter ökade 6,2 procent jämfört med 2018. Från 3,42 miljarder euro till 3,64 miljarder. Bertelsmanns VD Thomas Rabe säger till The Bookseller att köpet av Pearsons sista 25 procent i december, vilket gjorde Bertelsmann till ensam ägare, var en viktig milstolpe för förlaget.
Mediakoncernen säger också att de är ”väl förberedda” för den rådande Coronakrisen och att de vänder blad med fokus att expandera sin verksamhet de kommande åren. Under 2019 ökade Penguin Random House sin närvaro i bland annat Sydamerika där de i maj köpte förlaget Ediciones Salamandra. 

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se