ANNONS

Bedragare låtsas vara storförlag – vill lura författare att betala för redigering

En ny sorts bedrägerier riktar sig mot förhoppningsfulla författare. Mejl från bedragare som utger sig för att jobba för HarperCollins eller Penguin Random House vill lura författare att betala för redigering – i hopp om utgivning. Det är Writer Beware som skriver om fenomenet. En bedragare ville att författaren skulle betala 1 800 dollar till ett konto i Filippinerna – trots att de utgav sig för att sitta i New York.
Men så snart bokens rättigheter köpts av förlaget så kan författaren vänta sig stora pengar ”typ sexsiffriga belopp (kan inte ange exakt belopp dock) och förlaget kommer att göra all marknadsföring utan att spendera mer av dina pengar och du kommer att få 100 procent royalties på all bokförsäljning”, skriver bedragarna.
Något att se upp för om du som svensk författare har publicerat böcker på engelska.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL