Bedragare låtsas vara storförlag – vill lura författare att betala för redigering

En ny sorts bedrägerier riktar sig mot förhoppningsfulla författare. Mejl från bedragare som utger sig för att jobba för HarperCollins eller Penguin Random House vill lura författare att betala för redigering – i hopp om utgivning. Det är Writer Beware som skriver om fenomenet. En bedragare ville att författaren skulle betala 1 800 dollar till ett konto i Filippinerna – trots att de utgav sig för att sitta i New York.
Men så snart bokens rättigheter köpts av förlaget så kan författaren vänta sig stora pengar ”typ sexsiffriga belopp (kan inte ange exakt belopp dock) och förlaget kommer att göra all marknadsföring utan att spendera mer av dina pengar och du kommer att få 100 procent royalties på all bokförsäljning”, skriver bedragarna.
Något att se upp för om du som svensk författare har publicerat böcker på engelska.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL