ANNONS

Sommarserien 2020 – Anna Levahn: Verkar som om människor vill läsa feelgood i pandemitider

Anna Levahn, Sälj- och marknadsansvarig, har redan hittat semesterkänslan och en läskamrat. Foto: Privat. Bakgrundsfoto: iStock.

Anna Levahn på Printz Publishing minns en vår fylld av jobb hemifrån. Förlagets feelgood verkar inte ha drabbats av försäljningsnedgång.

En ny sommardag och ett nytt avsnitt i Boktuggs Sommarserie 2020. Idag Anna Levahn, sälj- och marknadsansvarig på Printz Publishing.

Hur har våren varit för er på förlaget?
– Vi på Printz har jobbat hemifrån mest hela tiden under våren. Lyxigt att ha ett jobb där det fungerar även om det emellanåt såklart blir lite tråkigt att inte ses på riktigt. Försäljningsmässigt är vi faktiskt inte så påverkade ännu tack och lov. Det verkar som att människor vill läsa feelgood i pandemitider, det kanske behövs lite härlig eskapism helt enkelt.

ANNONS

Vilken är den viktigaste frågan i bokbranschen i höst?
– Hur nedstängningen fortsatt påverkar bokförsäljningen. 

Har du något somrigt läsminne, vad brukar du läsa på somrarna?
– För mig som för många andra är sommar lästid. Nu är mina barn större och jag kan helt ogenerat låta bli att engagera mig i övriga familjemedlemmars hungerkänslor eller badlust och ägna mig åt att långläsa när jag vill. Älskar det! Jag läser gärna böcker (manus) som vi ska ge ut under kommande höst och vår och utöver det klämmer jag gärna lagomläskiga deckare och brittisk feelgood. En och annan lite mer litterär titel kan slinka ner också, det händer, säger Anna.

Vi ber även Anna att lyfta fram tre böcker ur vårens eller sommarens utgivning som lästips till Boktuggs läsare.

  • Sweet Home Dalarna av Karin Janson
    ”Eftersom jag är född och uppvuxen i södra Dalarna så känns det extra roligt att vi ger ut Sweet Home Dalarna i sommar. Det är mycket igenkänning för oss som är uppvuxna i en liten ort och Karin har verkligen förmågan att både röra och beröra.”
  • Juni, juli, halva augusti av Marie-Louise Marc 
    ”Kvar i Sverige men vi lämnar Dalarna för Jämtland. Hanna mer eller mindre tvingas att tillbringa sommaren hos sin gamla sjuka mormor i Storsjöhöjden. Ohemult vackra miljöer, en gammal tonårskärlek som börjar spira igen, getter och en härlig getbonde. Vad mer kan man önska?”
  • Än klappar hjärtat av Susanne Fellbrink
    ”En exakt lagom dos spänning! Ja, det mördas i den här boken men inga blodbad vilket passar mig perfekt. Älskar (är inte helt objektiv men det måste jag inte vara va?!) huvudpersonen Cilla som till vardags jobbar som artist, har ett familjepussel att rodda och är en ganska vanlig människa, bortsett från att hon råkar ut för diverse hemskheter såklart.”

Är det någon aktuell bok från något annat förlag som du/ni tänkt ”den måste jag läsa i sommar”?
– Jag tycker att Peter Englunds nya bok Söndagsvägen: berättelsen om ett mord  låter väldigt bra. Sen längar jag givetvis efter Marian Keyes nya, Vara vuxen.

TIPS: Senaste numret av Magasinet Boktugg ute nu!

Hitta alla tidigare utgåvor av Magasinet här!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

SPONSRAT INNEHÅLL